Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Pressrelease

Av: Plantvision AB

Sveriges främsta experter samlas: Plantvision poddar live från Scanautomatic och Process Teknik om framtidens industri

Publicerad: 07 okt 2024 09:19

Uppdaterad: 07 okt 2024 09:19

Göteborg, 7 oktober 2024 – På årets Scanautomatic och Process Teknik-mässa i Göteborg 8-10 oktober tar Sveriges ledande experter och innovatörer plats genom live-poddar direkt från mässgolvet. Som officiell poddpartner samlar Plantvision sina egna experter såväl som andara branschledare inom teknik, forskning och näringsliv för att utforska framtidens industriella utveckling. Fokus ligger på AI, digitalisering, hållbarhet och cybersäkerhet.

Live-podd som kunskapsplattform

Genom live-sändningarna får besökare och lyssnare chansen att höra djupgående analyser och samtal mellan branschens ledande experter. Podden blir en plattform för att sprida insikter om de tekniska framsteg och lösningar som formar industrins framtid, både på mässan och efteråt.

"Vi är stolta över att skapa en mötesplats där kunskap kan delas och diskuteras live," säger Cecilia Jacobsson, affärsområdeschef Plantvision Technology. "Sveriges främsta experter samlas på ett och samma ställe för att samtala om de mest avgörande frågorna för framtidens industri."

Tunga namn och aktuella ämnen. Plantvisions poddprogram bjuder in branschledare och forskare från bland annat RISE (Research Institutes of Sweden), GreenIron och ZIGRID, som alla är drivande aktörer i den svenska industrins utveckling. Diskussionerna spänner över områden som energieffektivisering, hållbar metallproduktion, AIs roll i automation och cybersäkerhetens betydelse i en alltmer digitaliserad värld.

Teknik och hållbarhet i fokus. En central del i poddsamtalen handlar om hur teknik och hållbarhet går hand i hand. GreenIron, till exempel, kommer att diskutera hur deras klimatneutrala stålproduktion kan revolutionera en av de mest koldioxidintensiva sektorerna. Samtidigt delar RISE med sig av sina insikter kring hur AI och digitalisering kan optimera produktion och minska energiförbrukningen, vilket gör svenska företag bättre rustade för framtidens hållbara utmaningar.

Cybersäkerhet och digitalisering. Med den ökande digitaliseringen följer också nya risker. Därför kommer podden även att belysa cybersäkerhetens avgörande roll för industrins framtid. Truesec, en ledande aktör inom cybersäkerhet, diskuterar de senaste hoten mot industriella styrsystem och hur företag kan skydda sina digitala tillgångar.

Genom att podda live på plats hoppas Plantvision bidra till att sprida de viktigaste idéerna och insikterna inom svensk industri, både till branschfolk och allmänheten.

 

För mer information kontakta:

Cecilia Jacobsson, Affärsområdeschef Plantvision Technology
cecilia.jacobsson@plantvision.se

Cathrin Wisén, Interim CMO, Plantvision
cathrin.wisen@plantvision.se

 

Om podden Beyond Tomorrow - Process & Automation
Podden sänder live från Plantvisions monter A03:31 på Scanautomatic 8-10 oktober. Du kan även följa den på vår poddsida Beyond Tomorrow - Process & Automation samt på Spotify och Apple Podcast.
 

Om Plantvision
Plantvision är ett företag sprunget ur en djup specialistkompetens inom teknik, kvalitet och IT inriktat mot tillverkning, labbverksamhet, process och automation. Bolaget har i 25 år hjälpt många välkända bolag att effektivisera och digitalisera sin verksamhet. Bolaget är även en av Nordens främsta specialister inom regelverk och kvalitet för Life science-industrin.

Bolaget omsätter 300 MSEK och består av ca 220 medarbetare fördelade på fem städer, från Uppsala i norr till Lund i söder, och med huvudkontor i Kista, Stockholm. Verksamheten bedrivs genom en platt och decentraliserad organisation med starkt affärsfokus och tjänsterna täcker hela kundens värdekedja, från forskning/utveckling och labb, tillverkning, logistik, processoptimering och hela vägen till regelverk, kvalitet och produktlanseringar. Sedan starten 1999 har Plantvision levererat värde i tusentals projekt över hela Skandinavien och runt om i världen.

 

 

Läs fler artiklar