Programmeraren Tayyab Shababs kamp för att stanna i Sverige har nått sitt slut. Han flyttar istället till Berlin för ett nytt jobb, något Di Digital var först att rapportera om.
Breakit har tidigare berättat om Migrationverkets beslut att utvisa honom, med anledning av att hans tidigare arbetsgivare i Sverige inte betalat in hans pensionsförsäkring på rätt sätt.
Nu känner Tayyab Shabab inte längre något hopp om att få stanna och har därför tackat ja till ett utvecklarjobb i Berlin.
"Jag är verkligen ledsen över detta för jag har börjat se Sverige som mitt andra hem efter Pakistan", säger Tayyab Shabab.
Tayyab Shababs kamp har pågått i över ett år och utvisningsbeslutet överklagades till Migrationsdomstolen som i maj beslutade att avlså överklagan.
Ett beslut som överklagats till Migrationsöverdomstolen, men Tayyab Shabab kommer inte att vänta på domen, som han tror kan dra ut på tiden.
"Det är svårt att leva i en sådan här osäker situation. Jag känner inget hopp här, regeringen är inte intresserade av att fixa problemet", säger Tayyab Shabab.
Regeringen har tidigare flaggat för ett lagförslag som gör att misstag liknande dem som skett i Tayyab Shababs fall kan korrigeras i efterhand. Det gäller dock bara de fall som inte upptäcks av Migrationsverket, skriver Di.
"Jag gjorde aldrig misstaget, det var aldrig mitt fel och min arbetsgivare fixade problemet", säger Tayyab Shabab.
Nu får han och hans familj en chans att starta om i Tyskland, Tayyab Shabab är tacksam över stödet han mött från omgivningen i Sverige, men besviken över utgången.
"I slutändan måste reglerna ändras och regeringen måste ändra dem. Många i liknande situation har sagt att de hoppas att mitt fall kan hjälpa dem, jag tycker synd om dem för att det inte kunde hjälpa dem", säger Tayyab Shabab.
Nu ligger fokus på framtiden, om han någonsin återvänder till Sverige får tiden utvisa.
"Jag har ett bra band till Sverige men jag vet inte om jag kommer tillbaka. Kanske i framtiden, men inte i den närmaste framtiden.”
Med hjälp av Centrum för rättvisa överklagades Migrationsverkets beslut ända till Migrationsöverdomstolen, som är prejudikatinstans i migrationsmål.
Fredrik Bergman, chefsjurist på Centrum för rättvisa, företräder Tayyab Shabab och hans hustru.
"Det här är konsekvensen av Migrationsverkets överdrivet strikta regeltolkning. Människor som arbetar och bidrar till samhällsutvecklingen utvisas på grund av bagatellmisstag som beror på arbetsgivaren. Det är uppslitande för de enskilda som drabbas och det är dåligt för Sverige", säger Fredrik Bergman i ett pressmeddelande.