Den 6 februari bekräftade Klarna att det svenska företaget köper Billpay, fintech-bolaget som kallas för “Tysklands Paypal”.
”Genom att kombinera våra färdigheter och expertis, och utnyttja Billpays djupa kunskap om marknaden, är vi säkra på att vi kan erbjuda ännu fler innovativa betallösningar till våra kunder", sade Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd då.
Klarna berättade då inte hur affären skulle finansieras. Men planen var att finansiera förvärvet med en nyemission, vilket Breakit tidigare har rapporterat om.
Nu är processen med nyemissionen i full gång. Enligt källor med insyn i processen är Klarna på väg att ta in 60 miljoner euro, motsvarande 570 miljoner kronor.
De nya pengarna ska bland annat användas för att ge möjlighet till att göra förvärv, såsom Billpay.
En investeringsförfrågan har gått ut till bolagets befintliga ägare. Enligt Breakits källor har vd:n Sebastian Siemiatkowski och det amerikanska riskkapitalbolaget Seqouia redan på förhand åtagit sig att investera i emissionen.
Enligt Breakits uppgiftslämnare hade bolaget begärt svar från alla aktieägare senast fredagen 24 februari. I nyemissionen kostar en ny aktie 963 kronor, vilket enligt ett utskick från Klarnas ledning till ägarna återspeglar kursen på andrahandsmarknaden. 963 kronor indikerar ett bolagsvärde på 18,7 miljarder kronor, efter nyemissionen.
I den senaste större aktietransaktionen, när bland annat Northzone investerade i bolaget, värderades Klarna till cirka 19 miljarder kronor.
Enligt Breakits källor har kursen på andrahandsmarknaden tidigare legat runt 1.000 kronor per aktie.
Att Klarnas värdering räknat i svenska kronor står still, eller till och med sjunker något, kan bero på flera saker.
Dels påverkar förstås kronans kurs mot dollarn och euron, eftersom Klarnas kapitalanskaffningar brukar ske i utländsk valuta (så även denna gång).
Dessutom har synen på fintechbolag generellt sett lite blivit mer skeptisk på marknaden, sedan 18 augusti 2015 då Klarna värderades till 19 miljarder kronor.
Oavsett orsak: Att värderingen står och stampar i ett företag som Klarna är förstås dåliga nyheter för de investerare som har väntat sig en snabb värdetillväxt.
Och för anställda som fått optioner i bolaget kan den svagare värdeutvecklingen innebära att de blir utan Klarna-aktier.
Klarna har avböjt att kommentera uppgifterna i den här artikeln.
Olle Aronsson bidrog med rapportering till den här artikeln.