Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Jonas Eriksson, Shervin Razani och Jacob de Geer från Draknästet står bakom Ultimate Football – ska lösa planbristen

Artikel bild
Foto: TT

Det är ont om fotbollsplaner där kidsen kan spela i Sveriges huvudstad. Det vill en grupp näringslivsprofiler – däribland Izettle-miljardären Jacob de Geer – råda bot på. Satsningen kallas Ultimate Football, och även Draknästet-profilerna Shervin Razani och Jonas Eriksson är med på ett hörn.

Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

Stockholm står inför en allvarlig brist på fotbollsplaner, ett problem som påverkar både bredd- och elitfotbollen i regionen.

För att adressera detta har entreprenörerna Jonas Eriksson, Shervin Razani och Jacob de Geer, tillsammans med Thibaut Molinatti, vd och delägare av Skills Academy, tagit över en tidigare padelanläggning i Upplands Väsby för att skapa Ultimate Football – en modern fotbollsarena på 6.200 kvadratmeter med över tio meter i takhöjd.

De tre entreprenörerna känner varandra från Draknästet.

Skills Academy är Sveriges största privata aktör inom fotboll med över 6 000 spelare och 1 200 återkommande kunder per vecka. De ska nu hyra in sig och ha verksamheten i anläggningen.

"Att finnas i Ultimate Footballs lokaler är ett naturligt nästa steg för oss", kommenterar Thibaut Molinatti på Skills Academy.

"I dag finns det sju inomhusanläggningar i Stockholm där 400 föreningar med 6400 lag och 100.000 fotbollsspelare ska samsas. Man behöver inte vara matematiker för att se att det inte går ihop", säger Jonas Eriksson, entreprenör och investerare med en bakgrund som fotbollsdomare.

Den nya anläggningen förväntas öka antalet kvadratmeter med konstgräs inomhus med närmare 20 procent i Stockholm, vilket ger omkring 300 lag möjlighet att träna under vinterhalvåret.

Ultimate Football öppnar i början av november 2024 i Upplands Väsby. Lokalen hyrs ut av fastighetsbolaget Prologis.

Läs mer