Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Låneutmanaren Gilion stramar åt – uppgifter om nedskärningar: "För samtal"

Artikel bild
Oscar Werner, vd på Gilion. Foto: Press/Montage.

För några månader sedan säkrade Gilion, tidigare Ark Capital, 100 miljoner kronor i en nyemission. Nu uppger en källa till Breakit att bolaget ska ha meddelat personalen om uppsägningar.

“Just nu för vi individuella samtal med ett par personer”, kommenterar vd:n Oscar Werner till Breakit.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Det senaste året har milt sagt varit händelserikt för låneutmanaren Gilion. 

I slutet av förra året kom beskedet att bolaget, som tidigare gick under namnet Ark Capital, rustar för en global expansion. I samma veva döptes varumärket om till sitt nuvarande namn. 

Några månader senare, i februari i år, tog den tidigare Sinch-bossen Oscar Werner över som ny vd. Därefter dröjde det inte länge innan bolaget skapade ytterligare rubriker i affärspressen, när det i april i år stod klart att utmanaren tog in 100 miljoner kronor i en nyemission.

Men allt tycks inte gå spikrakt framåt. I torsdags i förra veckan ska Gilion ha meddelat sin personal om uppsägningar, uppger en källa för Breakit. 

När Breakit når vd:n på mejl svarar han att som ett snabbt växande bolag måste man alltid anpassa organisationen. 

“Vi för kontinuerligt samtal om hur vi justerar organisationen med alla våra team. Just nu för vi individuella samtal med ett par personer. Det kan resultera i att personalstyrkan reduceras med ett fåtal personer”, skriver Oscar Werner. 

Hur många tjänster handlar det om?

"Det är ett litet fåtal personer som vi idag för diskussion med."

Mer detaljer än så vill vd:n inte uppge. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer