Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Mustiga Mauri satsar på chips – sålde slut på alla påsar Red Head direkt: ”Frustrerande”

Artikel bild
Mauri "Mustiga Mauri" Hermundsson har blivit chipsentreprenör med egna märket Red Head. Foto: Privat/Montage

Youtube-stjärnan Mauri Hermundsson har sadlat om till chipsentreprenör. Och en vecka in går det bra. Nästan för bra.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Vågar man sticka ut hakan och skriva att han är en av Sveriges mest omtyckta män? Ja, det vågar man nog. För Mustige Mauri – eller Mauri Hermundsson som han egentligen heter – är väl det vid det här laget. Han är en Youtube-sensation med sitt program Uppdrag: Mat, han har varit med i Bäst i test och nu är han chipsentreprenör med Myllra

En lyckad sådan om man ska döma av starten. Den första omgången Red Head-chips sålde slut på en gång, av de första rapporterna. Nu dröjer två och en halv vecka till dess att bolaget kan få ut en ny batch i butikerna. 

“Vi kan göra chips men inte påsar just nu”, säger Mauri Hermundsson om kapaciteten i fabrikerna, där en gör chipsen, en gör kryddorna och en gör påsarna. 

Hur känns det nu då?

“Det är lite dubbelt. Det är jobbigt när folk som fått upp ögonen för dem möts av tomma hyllor. Jag får många meddelanden om att folk inte får tag i chipsen. Det är frustrerande.”

Du körde ett signeringsrace när chipsen släpptes i helgen. Hur var det?

“Vi signerade på tre Ica Maxi. Det var jättekul. Värst var det nog i Haninge där det var kö ut till apoteket”, säger Mauri Hermundsson. 

“Men jag hann träffa alla!”, flikar han in.

Kön som ringlade sig lång bestod av folk i alla åldrar, säger Mauri Hermundsson. Men det fanns en betoning på unga såklart. 

Är du rädd för att bli en Prime (alltså drycken som blev hajpad av ungdomar och barn för ett par år sedan men nu ligger i affärernas rea-backar)?

Det är klart att folk kommer vilja testa chipsen men det är därför viktigt att vi har bra kvalitet så folk vill testa dem igen. Vi är mer åt premiumhållet, det är kvalitet fast på ett lekfullt sätt. Vi vill att folk ska känna sig glada och vilja köpa chipsen igen.”

Mauri Hermundsson lyfter en annan aspekt: 

“Det är extremt mycket högre konkurrens i dryckessegmentet eftersom det är billigare att göra. Chips är mer av ett hantverk.”

Nu tar du vecka för vecka här verkar det som – hur kommer ditt nya liv som chipsentreprenör att vara?

“Det är faktiskt sjukt kul att få göra något annorlunda. Vi försöker skapa något som faktiskt kommer att finnas kvar om fem och tio år.”

 

LÄS ÄVEN: Mauri Hermundssons nya guldregn – drar in miljoner Uppdrag Mat




Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer