Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

De är vinnare på vita snuset – så mycket får personalen i lön av Haypp

Artikel bild

Snusare har lärt sig att e-handla sina dosor och stockar. Och med det har bolag som Haypp nått miljardomsättning. Nu bjuder Breakit på en kik in ner i lönekuvertet på snushandlaren.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Nyligen publicerade vi på Breakit en stor kartläggning över lönerna på 324 techbolag i Sverige. Det är det vanliga gänget i topp, de amerikanska jättarnas dotterbolag. De betalar i snitt en bit över 100.000 kronor i månadslön till personalen på Stockholmskontoren. 

Vad som kan vara intressant är att snegla en bit ner på listan för att hitta både skrällar och jämföra hajpade bolag. Ett rätt så omsusat bolag den senaste tiden är Haypp. Bolaget – som befinner sig i en tvist med Stockholm om tillståndet – har byggt en affär på att sälja snus och nikotinpåsar på nätet. De har ridit på framgången för det så kallade vita snuset. 

Letar man efter Haypp i lönekartläggningen så får man scrolla ner till plats 89 av 324, precis mitt emellan Mentimeter och Exeger. Där ligger Haypp med en genomsnittlig lön på strax över 63.000 kronor i månaden på 167 anställda. 

Haypp hade en omsättning på 3,2 miljarder kronor och gjorde ett resultat efter finansiella poster på 7,9 miljoner kronor 2023. 

För att kolla in alla löner – kika här.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer