Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Så mycket tjänar de anställda på Hemnet – så hög är lönen

Artikel bild
Cecilia Beck-Friis, avgående vd på Hemnet. Foto: Press/Skärmdump

En av svenskarnas favoritsajter Hemnet har haft en minst sagt uppåtgående kurva på börsen. Men vad får de anställda egentligen i lönekuvertet?

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Få sajter på nätet är så dominerande som Hemnet är inom sin nisch. Vare sig man är ute efter att köpa ny bostad på riktigt, är lite intresserad eller bara vill tjuvkika in i andra människors hem så finns det egentligen bara en sajt att gå till. 

Trots att det har funnits folk som har försökt så har Hemnet behållit sin dominerande position – detta även fast att man har höjt priset ganska rejält för säljarna. Den senaste kvartalsrapporten visade på en omsättning på 405 miljoner kronor och en imponerande vinst på 216 miljoner.

Succén har också gett eko i aktiekursen som har dubblats sedan noteringen för 3 år sedan. Det har också inneburit en riktig jackpot för vd Cecilia Beck-Friis, som nyligen meddelade att hon avgår. Hon sitter nämligen på aktier till ett värde av 290 miljoner kronor. 

Men hur ser det då ut för de som gör jobbet nere på verkstadsgolvet på Hemnet? Arbetarna som i sin anletes svett bygger denna vinstmaskin. 

De tittade vi på när vi gick igenom snittlönerna på Sveriges techbolag i vår stora kartläggning tidigare i höst.

Jämfört med många andra ligger lönerna på en modest nivå. Snittlönen på Hemnet låg under 2023 på 61.062 kronor. Med det placerar sig bolaget på plats 105 av de 324 företag som vi granskat.  

För att kolla in alla löner – kika här.

Läs mer