Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Erik Niva lägger ner succépodden When we were kings: “Var sak har sin tid”

Artikel bild
Erik Niva. Foto: TT

Succépodden When we were kings med Erik Niva och Håkan Andreasson läggs ner. Beskedet kommer på femårsdagen av poddens födelse.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Fem år har Erik Niva och Håkan Andreasson gjort When we were kings för hundratusentals lyssnare. Men nu är det slut. Det meddelade duon via sociala medier på måndagsmorgonen.

“All sak har sin tid”, säger Niva i en film de har lagt upp på X. 

För de som inte känner till podden så har den tagit upp fotboll i ett brett samhällsperspektiv där framförallt fotbollsjournalisten Erik Niva har kunnat berätta fritt om hur olika lag eller personer har byggts upp och fallit. Gärna med kommentarer om hur världens största sport påverkar världen runt oss. Det har producerats avsnitt om allt från AIK:s mytomspunna SM-guld 2009 till landslagsstjärnan Caroline Seger till den tragiska historien om när Chapecoense ett av sydamerikas bästa fotbollslag utplånades till hur det är att driva en fotbollsklubb på drogkartellernas villkor i Ciudad Juárez. 

Men det är inte riktigt slut ännu, avsnitt fram till mars finns och sedan ska paret ge sig ut på en avskedsturné.

Exakt hur mycket de två har tjänat på att göra When we were kings är lite svårt att utröna. Erik Niva har själv sagt att han har tjänat mångdubbelt mot vad han tjänade som anställd journalist på Sportbladet. Då ska hans lön ha legat på 60.000 kronor. 

Niva har även ett bolag som ska producera journalistiskt innehåll. Det omsatte förra året 10,1 miljoner kronor och gjorde en vinst på 8,1 miljoner kronor. I det bolaget kommer förmodligen intäkter från hans texter och böcker också.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer