Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Tog över för en månad sen – nu går PS of Sweden i rekonstruktion

Artikel bild
Madeleine Munkhammar, vd på PS of Sweden. Foto: Press

Horsetechbolaget PS of Sweden hade det tungt förra året – nu sätter den nya vd:n bolaget i rekonstruktion.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

I början av september tog Madeleine Munkhammar över som vd på e-handlaren PS of Sweden som säljer träns, täcken och andra hästrelaterade artiklar. Hon tog då över ett bolag som gjorde en förlust på 44 miljoner kronor och hade en omsättning på 95 miljoner kronor. 

“Mitt fokus kommer att vara att leda bolaget genom den fortsatta tillväxtfasen med ett starkt fokus på lönsamhet, kundnöjdhet, innovation och effektivitet”, sa hon till Breakit då.

Men det verkar inte ha räckt utan nu ansöker bolaget om rekonstruktion. 

I ett pressmeddelande skriver bolaget att de har pressats av höjda kostnader för IT, frakt och lagerkostnader och att de har varit tvungna att sälja varor med stora rabatter för att få ner sina lagernivåer.

”Trots omfattande åtgärder för att möta dessa utmaningar, effektivisering av organisationen och lansering av ett lojalitetsprogram för återförsäljare, har den ekonomiska situationen tyvärr blivit ohållbar för oss”, säger Madeleine Munkhammar i pressmeddelandet.

När hon tog över sa hon även att det jobbades på en nyemission men någon sån finns i nuläget inte registrerad på Bolagsverket. Enligt bolaget pågår det fortfarande diskussion med potentiella investerare. 

LÄS MER: 24 horsetech-bolag – utmanarna som vill revolutionera hela miljardbranschen

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer