Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Convendum ansöker om rekonstruktion: “Skapat en ohållbar situation för oss”

Artikel bild

Det populära kontorshotellet Convendum är i ekonomisk kris och ansöker nu om rekonstruktion, kan Breakit avslöja.
Hyresgästerna fick beskedet direkt från vd:n Håkan Jeppsson i ett brev på fredagseftermiddagen.

Emil Widhagen

Emil Widhagen

emil@breakit.se

Reporter

När Breakit intervjuade Convendums vd Håkan Jeppsson för ett knappt år sen såg han positivt på framtiden. Bolaget omsatte en halv miljard och hade expanderat sin verksamhet i rekordfart. 

Men det var då – nu är verksamheten i kris.

Breakit har tagit del av ett brev som visar att Convendum nu har ansökt om en företagsrekonstruktion.

Ett brev skickades ut till medlemmarna under fredagseftermiddagen med beskedet. 

“Detta är en åtgärd som syftar till att stärka vår verksamhet långsiktigt och säkerställa att vi kan erbjuda samma höga kvalitet på våra tjänster, trots de ekonomiska utmaningar som har drabbat oss”, skriver vd:n där.

Orsakerna som anges är efterverkningarna från pandemin, Ukraina-kriget och inflationen, som ska ha bidragit till ökade hyreskostnader. 

Verksamheten ska fortsätta som vanligt under processen, utan att kunderna påverkas enligt bolaget.

"Vi planerar inga förändringar i pris eller servicekvalitet som ett resultat av rekonstruktionen. Vi kommer fortsätta att erbjuda samma flexibla kontorslösningar och tjänster utan avbrott", skriver vd:n i brevet.

Breakit har sökt företagets vd Håkan Jeppsson för en kommentar. Han hänvisar till ett uttalande han nu har gjort till Fastighetsvärlden.

"Vårt mål är inte bara att övervinna den här perioden, utan att komma ut starkare och mer konkurrenskraftiga. Vi måste få ner de orimliga hyrorna men även arbeta vidare med att öka försäljningen. Vi ser fram emot en dialog med våra hyresvärdar för att säkerställa långsiktig hållbarhet utan att kompromissa med kvaliteten på våra tjänster till våra existerande och nya kunder", säger han där.

Convendum omsatte 487 miljoner kronor med en rörelseförlust på 139 miljoner kronor under 2023.

Läs mer