Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Meta säger upp personal på Instagram och WhatsApp

Artikel bild
Metas vd Mark Zuckerberg. Foto: TT

Meta säger upp personal på bland annat Instagram, WhatsApp och Reality Labs (Metas satsning på AR och VR), rapporterar flera internationella medier.
Hur många tjänster det rör sig om är inte känt.

Martina Karpmyr

Martina Karpmyr

martina@breakit.se

Reporter

Sedan 2022 har techjätten Meta sparkat runt 21.000 anställda för att dra ned på företagets kostnader. Förra året kallade vd:n Mark Zuckerberg för “effektiviseringsåret”. 

Nu väntar ännu fler uppsägningar, rapporterar techsajten The Verge och hänvisar till källor med insyn. Enligt The Verge verkar det handla om nedskärningar i samband med omorganisationer av specifika avdelningar. 

Vissa Meta-anställda har på sociala medier börjat lägga upp inlägg om att de blivit uppsagda. 

“Jag försöker fortfarande bearbeta det här, men jag har informerats om att min tjänst på Meta påverkas. Tack alla, särskilt mina kollegor på Threads och Instagram, för den här galna resan på Meta”, skriver den tidigare Meta-anställda Jane Manchun Wong på Threds. 

Meta genomför “förändringar för att säkerställa att resurserna är i linje med långsiktiga och strategiska mål” och berör ett fåtal avdelningar, uppger bolagets talesperson, Dave Arnold, i ett uttalande. 

“Detta innebär att vissa avdelningar flyttas till andra kontor och att vissa medarbetare får nya roller. I situationer där en roll tas bort jobbar vi hårt med att hitta andra möjligheter för de berörda medarbetarna”, säger Dave Arnold. 

Metas aktie har i år ökat med drygt 60 procent i pris. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer