Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Checkin varnar för låg vinst – “Ett förlorat år”

Artikel bild
Anders Borg, Niklas Storåker, Johan Qviberg och Erik Sellin.

Inloggningstjänsten Checkin.com vinstvarnar för resterande delen av 2024. 

Ägarna, som till exempel Nicklas Storåkers och Anders Borg, får se aktien falla ytterligare.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Checkin, som är ett SaaS-bolag som säljer en egenutvecklad lösning för inloggningar, ser det som “ytterst osannolikt att uppnå den satta finansiella ambitionen för helåret 2024”, enligt ett pressmeddelande som skickades ut på torsdagsmorgonen. 

Bolaget lämnar också preliminära siffror för det tredje kvartalet. Omsättning uppgick till 18,6 miljoner kronor vilket kan ställas mot 30 miljoner motsvarande period 2023. Rörelseresultatet före av- och nedskrivning väntas uppgå till 4,3 miljoner kronor, ner från 10,9 miljoner under jämförelseperioden. 

Checkin pekar, vilket bolaget har gjort i flera kvartal, på fortsatt låga volymer inom framförallt segmentet Travel & Leisure.

“Det är extremt tråkigt att konstatera att vi inte alls är på den nivå vi vill vara som bolag och att 2024 till stor del är ett förlorat år tillväxtmässigt för oss”, säger bolagets vd Christian Karlsson

“Även om 2024 inte blivit vad vi ville tror jag att året och de investeringar vi tagit inom framförallt teknologi och marknad kommer att ha en avgörande betydelse för oss”, skriver han och lägger till att han hoppas att Checkin åter ska bli ett “starkt tillväxtbolag” under nästa år. 

Aktien i Checkin.com har gått ner med 54 procent i år, alltså före handeln satte igång på torsdagen. Bland de största ägarna hittas Johan Qviberg, Nicklas Storåkers, Erik Selin, Anders Borg och TIN Fonder. 

När Stockholmsbörsen öppnade på torsdagen föll kursen med ytterligare cirka 16 procent, ner till 14,70 kronor – den lägsta nivån hittills. 

När Checkin noterades våren 2021 låg teckningskursen på 15,50 kronor. Aktien steg kraftigt inledningsvis och handlades över 200 kronor under en kortare period. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer