Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Northvolt har betalat till Skatteverket

Artikel bild
Peter Carlsson, Northvolt. Foto: Montage

Northvolt har gjort sin månadsinsättning till Skatteverket.
Det bekräftar bolagets presschef Matti Kataja på måndagsförmiddagen.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Northvolt har betalat sin månadsskuld till Skatteverket. Det uppger bolagets presschef Matti Kataja, skriver Bloomberg enligt TT

Det har ifrågasatts om Northvolt skulle kunna göra inbetalningen på närmare 300 miljoner, 287 miljoner kronor för att vara exakt, med tanke på den likviditetskris som företaget befinner sig i. 

I ett sms-svar till Breakit i fredags skrev Northvolt att man har för avsikt att betala in skatten i tid – och att bolaget samtidigt jobbar på en finansieringsrunda för att lösa den akuta finansiella krisen.

"På frågan om vi kommer att betala skatt den 14 oktober så är vårt svar, precis som från alla andra företag, ja. Sedan är det ingen hemlighet att vi arbetar med en finansieringsrunda", skriver presschefen Matti Kajala.

Enligt uppgifter på fredagen som Bloomberg skrev om så ska Northvolt ha fått muntliga löften om 1,7 miljarder kronor. 

Befinner sig i kris

Northvolt befinner sig i en akut likviditetsbrist efter att bolaget misslyckats med att stänga en runda på 15 miljarder kronor. Läget är minst sagt kärvt. Intäkterna har inte heller kommit igång på grund av produktionsproblem och bolaget gör årliga miljardförluster. 

I september meddelade Northvolt att bolaget ställer sig på bromsen, stoppar sin planerade expansion och genomför en omfattande minskning av personalstyrkan. Då sa vd Peter Carlsson att de tuffa tiderna inte var över men att han hoppades att bolaget skulle komma ut starkare på andra sidan.

LÄS MER: De kan bli skyldiga hundratals miljoner privat – om Northvolt inte sätts i konkurs i tid

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

 

Läs mer