Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Hoppade av Kry – nu ska Hoa Ly göra barn smartare med appen Nuroe: “Inte vilken läroapp som helst”

Artikel bild
Hoa Ly, vd på Nuroe.

Sålde sin psykologapp till nätläkaren – nu ska Hoa Ly göra barn smartare.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Debatten om hur mycket vi ska hålla på att glo på våra telefoner går hög, inte minst efter att Folkhälsomyndigheten nyligen gick ut med nya råd om skärmtid.

Men det kanske inte alltid är tiden man spenderar på sin apparat som är det viktigaste utan vad man gör. 

Hoa Ly grundade en gång i tiden psykologappen Shim, som köptes upp av Kry och blev sedan kvar på nätläkaren till förra året. Då hoppade han av och körde igång med startupen Nuroe. I somras lanserade bolaget sin app som ska öka barns koncentrationsförmåga. Man ska göra träningen 15 minuter om dagen, fem dagar i veckan i tio veckor – sen är man klar.

Modellen är framtagen av forskaren Torkel Klingberg och har många års forskning bakom sig. Den senaste studien är bara några veckor gammal, där modellen har testats på 572 tyska skolbarn under tre års tid.

“Det är en av de mest utförliga studierna av sitt slag och har nyligen publicerats i en av de högst rankade tidskrifterna inom nationalekonomi”, säger Hoa Ly till Dagens Industri.

Torkel Klingberg äger ungefär hälften av bolaget som har tagit in ungefär 2 miljoner i externt kapital. Redan i somras sa Hoa Ly till tidningen Sifted att Nuroe redan hade nått break even och inte siktade på att ta in något nytt kapital.

Bolaget omsatte 7,1 miljoner kronor förra året och gjorde en vinst på 130.000 kronor.

 

Läs mer