Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Här är Teslas nya robottaxi – som kom med en överraskning

Artikel bild
Elon Musk med Robotaxi som ska börja produceras innan 2027. Foto: Press

Elon Musk har tid med annat än att stötta Trump och fäktas på X.

I natt visade han upp Teslas nya självkörande bil – och som en liten överraskning – ett helt nytt annat fordon.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

De har pratat om det i många år nu. Att bilarna ska bli självkörande och Elon Musk har till och med gått så långt att han lovade att vi skulle kunna sova när de körde runt oss.

Men det har gått trögt och de bilar som rullar på gatorna idag har visserligen många hjälpmedel för att köra men kräver fortfarande att en människa sitter bakom ratten.

Men i natt presenterade Tesla sin Cybertaxi, och det är tänkt att bli något helt annat.

Ett litet fordon utan ratt som ska kunna hämta upp dig när du ber om det. Självklart med den futuristiska design som Tesla har gjort sig känd för. Bilen, eller vad man ska kalla den, ska komma i produktion “innan 2027” berättade Musk på eventet. Priset kommer att ligga på runt 30.000 dollar, strax över 300.000 svenska kronor.

Men det var inte det enda som Musk avslöjade i natt. För det ska inte bara bli en Robocab, Tesla ska även börja göra en Robovan. Ett lite större fordon med plats för 20 personer som självklart också ska vara självkörande. När det ska kunna tas i trafik framgick inte på eventet.

Det ska påpekas att det kan komma hinder i vägen för den självkörande revolutionen. Säkerheten är fortfarande ett frågetecken och ännu har ingen lyckats tillverka ett fordon som har fått fullt godkännande från myndigheterna.

Här kommer några bilder på hur Robotaxin och Robovanen kommer att se ut.

Robotaxi
Robotaxi
Robotaxi
Robovan
Robovan

 

Läs mer