Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Northvolt-kopplade batteribolaget Altris tar in 150 miljoner (och det är bara början)

Artikel bild
Christer Bergquist, tillförordnad vd i Altris.

De tillverkade Northvolt-batterier – nu delstänger Altris runda.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Uppsala-bolaget Altris har tillverkat natriumjonbatterier åt Northvolt och har Peter Carlssons batterijätte som storägare. Nu skriver Impact Loop att forskningbolaget – med runt ett dussin anställda – har tagit in 150 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda.

“Från ett makroperspektiv känns den här milstolpen extra bra i rådande omständigheter, att sätta ett positivt ljus på den europeiska batterivärdekedjan”, säger Altris tillförordnade vd och finanschef Christer Bergquist

Bland nya investerare märks Clarios, ett storbolag inom lågspänningsbatterier för fordon, samt den danska fraktjätten A.P. Möller-Maersks investeringsarm Maersk Growth. 

Befintliga investerare EIT Innoenergy deltog i rundan. 

Rundan är ännu inte heller helt stängd, skriver Impact Loop. Vd:n säger att finansieringen ska vara i hamn inom 6-9 månader. Kapitalet ska användas till att skala upp produktion i industriell skala och bygga en fabrik i Sandviken. 

Den senaste årsredovisningen från 2023 skvallrar om att Altris inte kommit igång med försäljning och produktion. Bolaget hade en omsättning på 21.000 kronor och gjorde ett resultat på minus 40 miljoner kronor.


Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer