Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Northvolts granne Polarium tar in en halv miljard: “Ska generera lönsam tillväxt”

Artikel bild
Peter Carlsson, vd Northvolt och Claes Gunneberg, vd Polarium. Foto: Press

Sparkade vd:n i somras – nu fyller de på kassan rejält.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Ungefär när skolbarnen gick på sommarlov fick grundaren och vd:n Stefan Jansson sparken som vd för batterisatsningen Polarium. 

”Polarium har vuxit snabbt och etablerat sig som ledande inom sitt fält. Under den senaste tiden har bolaget dock inte levererat på sin strategi och de högt uppsatta målen”, sa styrelseordförnade Carl-Erik Lagercrantz.

Nu tar bolaget in en halv miljard i nytt kapital från befintliga ägare. Det handlar bland annat om Vargas som Lagercrantz driver tillsammans med Harald Mix, AMF, Alecta och Roosgruppen. 

“Den här finansieringen är ett bevis på våra investerares tro på Polariums vision och förmåga”, säger Clas Gunneberg som tog över som vd efter Stefan Jansson.

“Det strategiska skiftet har påbörjats och vi har nu en finansiell plattform på plats för att genomföra aktiviteter som ska generera lönsam tillväxt”.
Polarium är inte bara besläktat till krisande Northvolt genom ägarband. Bolagen är också grannar norr om Stockholm med varsin enorm utvecklingsavdelning i Tomteboda strax intill varandra hos samma hyresvärd. 

Läs mer