Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Skidstjärnan Jon Olsson har sålt av i C'est Normal – lämnar sin aktiva roll

Artikel bild
Jon Olsson och Janni Delér. Foto: Press / Skärmklipp

Nu står det klart att skidåkaren och entreprenören Jon Olsson har tagit ett kliv bort från C’est Normal – e-handeln som han grundade tillsammans med ex-frun Janni Delér.

Grundaren har sålt aktier och lämnar sin aktiva roll, säger vd:n Warner Nickerson.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Jon Olsson och Janni Delér var inte längre ett par men fortsatte att driva sitt e-handelsbolag C’est Normal tillsammans, ett bolag som de plockade hem till Sverige för ett år sedan. Dokument från i oktober förra året visade hur ägarbilden såg ut i bolaget. Janni Delér kontrollerade 29 procent av bolaget, medan Jon Olsson satt på 33,5 procent av aktierna.

Men nu har ägarförhållandena ändrats, kan Breakit avslöja. Jon Olsson är inte längre så kallad verklig huvudman – huvudägare – för C’est Normal. Det är istället Janni Delér tillsammans med Fashion Tech Groups grundare Björn Påhlman Spenger, Diamond Head-vd:n Tommy Forsell och C’est Normal-vd:n Warner Nickerson som kontrollerar bolaget.

”Jon Olsson har sålt aktier i bolaget”, bekräftar Warner Nickerson för Breakit. 

Om det är en total exit eller delexit säger inte vd:n – som återkommer per mejl först efter ett par dagar. 

Vd:n skriver att grundaren, tillika den tidigare skidåkaren Jon Olsson, framåt fortsatt kommer att vara en slags ambassadör för varumärket. 

”Han är en viktig del av C’est Normal och vi har en fantastiskt bra relation”, skriver Warner Nickerson. 

”Vi är väldigt stolta över allt som vi har byggt tillsammans och hans inflytande kommer alltid att vara kärnan av C’est Normals DNA. Även om han inte är en aktiv aktieägare så fortsätter han vara en viktig del av vår resa och vi ser fram emot framtida samarbeten.” 

Vd:n skriver att ledningen, bestående av Björn Påhlman Spenger, Benjamin Ortega och han själv, nu vill pusha varumärket ännu längre. 

Eftersom C’est Normal nyss flyttade bolaget till Sverige finns det ingen omsättning eller något rörelseresultat registrerat för fjolåret vad gäller det svenska aktiebolaget.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer