Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Personal på Northvolt blixtinkallas till möte – vd:n Peter Carlsson på plats i Skellefteå

Artikel bild
Peter Carlsson, Northvolt. Foto: Montage

Personalen på Northvolts fabrik kallas till möte efter lunch. Vd:n Peter Carlsson ska vara på plats.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Ovissheten kring Northvolt har ekat högt de senaste veckorna. Men idag kanske det kan komma lite mer klarhet. 

Enligt P4 Västerbotten har personalen på fabriken i  Skellefteå blixtinkallats till ett möte efter lunch idag. Även vd:n Peter Carlsson är på plats.

Men vad som kan komma att kommuniceras är oklart. 

Enligt en källa till Norran ska mötesinbjudan ha skickats ut till alla på batterifabriken. Vd:n Peter Carlsson ska ha lovat att ställa upp på en intervju med lokaltidningen efter mötet.

Turerna kring det krisdrabbade företaget har varit många. Så sent som tidigare idag rapporterades det om att den giftiga kemikalien NMP har läckt från fabriken i Skellefteå. Orsaken ska vara att fabriken inte klarar vinterkylan.

Staten kommer inte kliva in

På måndagsförmiddagen kom besked från statsminister Ulf Kristersson att det inte är aktuellt för staten att ge något akutlån till Northvolt eller gå in som ägare. Det meddelade han i en intervju med Ekot.

Han säger dock att regeringen kan tänka sig att stötta det krisande bolaget på andra sätt. 

"Hjälpa till i en process, hitta nya finansiärer eller ägarkonstellationer. Om staten på något vis kan bidra till detta, och det har vi också diskuterat med Tyskland", säger Ulf Kristersson till Ekot.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer