Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Lilla techbolaget Divio rusar på börsen – upp 200 procent

Artikel bild

Divio Technologies – så heter doldisen som är en av de senaste dagarnas absolut största vinnaraktier i Stockholm. 

Det finns en utlösande faktor.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Divio Technologies är en riktig doldis trots att aktien har varit listad på Stockholmsbörsens juniorlista First North sedan slutet av 2019. Normalt görs bara ett fåtal affärer i aktien varje dag.

Men nu har intresset växt. Eller exploderat om man så vill.

Kursen har nämligen lyft med 200 procent till 36 öre under den här veckan och bara under tisdagen har nästan 1.500 affärer gjorts i aktien till ett värde om cirka 4,5 miljoner kronor.

Anledningen till uppgången hittas i det pressmeddelande som Divio, verksamt inom webbutveckling och molntjänster, skickade ut på måndagseftermiddagen. Kort därefter började aktien stiga. 

Värdefullt avtal

Divio berättade då att bolaget tecknat ett treårigt avtal värt 44 miljoner kronor. Det kan ställas mot bolagets börsvärde på 65 miljoner kronor – efter den kraftiga uppgången. 

“Divio Technologies har vunnit en upphandling med ett stort schweiziskt vårdföretag, vilket resulterar i en ökning av de månatliga återkommande intäkterna (MRR) med cirka 36 procent”, skrev bolaget. 

Kontraktet avser mer specifik hantering, optimering och underhåll av det aktuella kundbolagets AWS-molnmiljö (AWS står för Amazon Web Service). Divio kommer varje månad få 56.000 dollar, nästan 600.000 kronor, i abonnemangsintäkter och 59.000 dollar i månatliga konsultintäkter tack vare kontraktet. 

“Det här kontraktet är en viktig milstolpe för Divio där vi, mot välkända konkurrenter, har säkrat ytterligare ett ledande projekt som understryker värdet och kvaliteten på våra tjänster”, säger Jon Levin, vd för Divio Technologies.

Divio omsatte 19,9 miljoner kronor under 2023. Rörelseresultatet var minus 14,3 miljoner kronor.

 

Läs mer