Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Håkan Hellström täljer guld med egna bolaget Tro och Tvivel – unnar sig 70 miljoner

Artikel bild
Det går bra för Håkan Hellström. Foto: Adam Ihse/TT

Hur mycket tjänar egentligen Sveriges största artist? Breakit har givetvis kollat böckerna och kan nu avslöja att Håkan Hellström driver ett extremt lönsamt maskineri – och belönar sig rikligt.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Biljetterna till hans Ullevikonserter säljer som smör i solsken. Så bra att Sveriges nu största artist överraskade med att redan samma dag släppa en tredje konsert på Göteborgsarenan. 

Det finns väl inget tvivel om vem det handlar om: Håkan Hellström. Och den 50-årige artisten behöver knappast någon närmare beskrivning. Han har blivit Sveriges Bruce Springsteen, en ny standard på den svenska sommarscenen. 

Men hur översätts det i pengar?

Breakit har spanat in det senaste bokslutet för Håkan Hellströms bolag Tro och Tvivel, döpt efter låten med samma namn från albumet För sent för Edelweiss från 2008. Bolaget har i flera år haft blygsam tillväxt på några miljoner men 2022 small det till. Då omsatte Tro och Tvivel 87 miljoner kronor med ett resultat efter finansiella poster på nästan lika mycket, 84 miljoner. 

Det ska nämnas i sammanhanget att Håkan Hellströms 20-årsjubileum av debuten ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” från 2020 på grund av pandemin fick skjutas upp till sommaren 2022.

Förra året landade motsvarande siffror, omsättning och resultat, på 47 miljoner kronor respektive 46 miljoner kronor. 

Det framkommer också Tro och Tvivel, som ägs till hundra procent av Håkan Hellström, har över 170 miljoner kronor i eget kapital, gör en utdelning på 40 miljoner kronor och en extrautdelning under våren 2024 på 30 miljoner kronor. 

Det går alltså bra för Håkan Hellström. Om nu någon tvivlade.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer