Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Så mycket tjänar de som jobbar på Google i Sverige

Artikel bild
Googles vd Sundar Pichai. Foto:TT

Slår de lönerna på Facebook Sweden?

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Medan den magnifika sjuan, alltså de sju stora techjättarna, presenterar sina kvartalsrapporter på löpande band blev vi på Breakit nyfikna på hur det egentligen går för de svenska dotterbolagen. 

I veckan kunde vi berätta hur det går för Facebook Sweden och vad en anställd egentligen kan tjäna hos den svenska grenen av Meta. Vår uträkning visar att den genomsnittliga Facebook-anställda har en månadslön på 143.840 kronor.

Nu har det blivit dags att kolla närmare på Google Sweden, ett bolag vars svenska filial är långt mycket större sett till personalstyrkan och som vuxit i styrka kontinuerligt de senaste åren, till skillnad från Facebook.

På Google Sweden låg lönekostnaderna, exklusive sociala kostnader och pensionsavgifter, för 2023 på 741,5 miljoner kronor. Delar man det med de 448 anställda så får man en årslön på 1,7 miljoner kronor. På månadsbasis ligger därmed snittlönen på sökjättens svenska verksamhet strax under Facebook – på 138.000 kronor.

Hur går det då för Google Sweden i övrigt? 

Bra är det korta svaret. Vill du veta hur det går för Google i Sverige rent ekonomiskt så hittar du svaren i den här artikeln.

LÄS ÄVEN: KARTLÄGGNING: Så mycket betalar Sveriges hetaste bolag i lön – vi listar 342 bolag

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer