Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Stort miljontapp för Bianca Ingrossos sidojobb: ”Minskat antal uppdrag”

Artikel bild
Bianca Ingrosso. Foto:TT

Sveriges mesta influencer har dragit ner på influencerskapet. Det visar det färska bokslutet.
Samtidigt som miljonrullningen minskar unnar sig Bianca Ingrosso en rejäl utdelning.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Bianca Ingrosso är en framgångsrik företagsbyggare. Det är inget snack om saken.  Hennes skönhetsbolag Caia Cosmetics ökade omsättningen till 569 miljoner kronor 2023, med ett rörelseresultat på 179 miljoner. Ett styrkebesked som också sticker ut i e-handelsbranschen. 

Vid sidan av Caia har Bianca Ingrosso grundat smyckesbolaget Ani Jewels med Lovisa Worge och modebolaget Avora med Vanessa Lindblad

Bianca Ingrossos framgångsrika karriär började med reality-tv och på sociala medier, där hon byggt upp en lojal miljonpublik. Den här texten handlar om det sistnämnda, om influencerskapet. 

Årsredovisningen har nämligen skickats in för Bianca Ingrosso AB, ett bolag där reklamsamarbeten och mode- och skönhetsuppdrag ingår, sidoverksamheterna.

Av bokslutet kan man se att omsättningen minskade med nästan 12 miljoner kronor 2023. För året landade den på 17,7 miljoner kronor. 

“Omsättningen har minskat väsentligt med anledning av minskade antal uppdrag”, står det i rapporten. 

Resultatet sjönk med anledning av detta också kraftigt och kom in på 14 miljoner kronor. 

I rapporten framkommer att Bianca Ingrosso unnar sig en utdelning på 16 miljoner kronor. 

När Caia lämnade rapport för lite mer än för en månad sedan framgick att Caias ägare – däribland Bianca Ingrosso – har plockat ut en utdelning på totalt 50 miljoner kronor ur bolaget under 2023.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

 

Läs mer