Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Inimini vill kitta kidsen hållbart – ökar omsättningen med 100%

Artikel bild
Maja Vallinder och Josefin Runquist. Foto: Press/Montage

Vill göra det lättare för föräldrar att shoppa hållbart – backas av tunga profiler och ökar rejält.

Matilda Andersson

Matilda Andersson

matilda@breakit.se

Nyhetschef

Malmöbolaget Inimini grundades 2021 av Josefin Runquist och Maja Vallinder, då under namnet Minikit. Ambitionen var att göra det enklare att handla begagnade barnkläder – genom att bland annat komponera färdiga outfits för att spara kundernas tid och energi. 

Sedan dess har de hunnit pitcha både i Breakit och Blings initiativ Shift och i SVT:s Draknästet. Under finalen i Shift fick de med sig Offerta-grundaren Jens Nilsson – och senare hörde fler investerare av sig och ville gå in, bland annat Flic-grundaren Pranav Kosuri

Inimini vill sänka trösklarna till second hand på flera vis. Både genom att göra det lätt att shoppa – och genom att göra affären lönsam. När de medverkade i Draknästet radade de upp flera exempel på hur de har tagit fram tekniska lösningar och automatiserat verksamheten, i allt från prissättning till AI-styrd bildredigering. 

Draknästet-medverkan resulterade i att Inimini fick in 3 miljoner kronor till en värdering på 15 miljoner kronor från investerarna Lena Apler, Christian von Koenigsegg, Jonas Tellander och Shervin Razani

Så hur går det då för bolaget? En titt i den färska årsredovisningen som precis landat hos Bolagsverket visar att omsättningen ökade med över 100 procent. Från 1,7 miljoner 2022 till 4,2 miljoner 2023 – vilket går i linje med bolagets tidigare uttalade prognos. Bolaget har ännu inte lyckats vända till vinst, men förlusten minskade från 1 miljon kronor till 264.000. 

I bokslutet skriver man att Inimini under året anställt en teknikchef som under fem månader “satsat på interna IT-produkter” vilket ska ha resulterat i effektivare interna system. Bolaget har nu fler än tio anställda och ett flertal deltidsanställda. 

Inimini har totalt tagit in 4,4 miljoner kronor och grundarna Josefin Runquist och Maja Vallinder är största ägare med 35 procent vardera.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer