Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Klassiska Inferno Online i konkurs – Esportal ger upp

Artikel bild
Bild från Inferno Online. Foto: TT

Trots flera åtgärder lyckades Esportal inte säkra finansiering för att fortsätta verksamheten. Nu tvingas bolaget att sätta bolaget i konkurs, det skriver styrelsen på den egna sajten.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Ägaren bakom gamincentret Inferno Online går i konkurs. Det meddelar ägarbolaget själva i ett uttalande på sin sida, där de också skriver att samtliga bolag i koncernen påverkas.

Förutom de olika många Inferno Online-centren inehåller gruppen även en plattform kallad Esportal där spelare kan delta tävlingar och turneringar.

I meddelandet från vd:n Magnus Granqvist och styrelseordförande Stefan Magnusson framgår det att man har genomfört flera kosnadsbesparingar i ett försök att rädda bolaget. Men kostnadsbesparingarna i kombination med nya intäkter och andra åtgärder har inte varit tillräckliga för att säkra fortsatt finansiering.

"Styrelsen kan dock konstatera att nödvändig finansiering för att fortsätta omställningen inte kan säkerställas vilket medför att koncernen inom kort inte kommer ha täckning för sitt kortsiktiga rörelsekapitalbehov, samtidigt som bolagets totala skuldsida bedöms som långsiktigt ohållbar – och därav befinner sig koncernen i sin helhet i en obeståndssituation som inte bedöms som tillfällig", går det att läsa i brevet.

Esportal köpte Inferno Online 2017. Under 2022 omsatte gruppen 67,6 miljoner kronor med en rörelseförlust på 42,1 miljoner.

Tingsrätten i Stockholm beslutade om att sätta Esportal Group i konkurs under onsdagen. Till konkursförvaltare utsågs Peter Eriksson på Advokatfirman Carler.

Totalt har Esportal tagit in 235 miljoner kronor, enligt ägardatabasen Eivora.

Läs mer