Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Dipp för Michaela Byggmark Delér: Omsättningen rasar och vänder från vinst till förlust

Artikel bild
Michaela Byggmark Delér (till höger) tillsammans med systern Janni Delér. Foto: Press

Influencern Michaela Byggmark Delér har stängt 2023. Så gick det för egna bolaget.

Matilda Andersson

Matilda Andersson

matilda@breakit.se

Nyhetschef

Michaela Byggmark Delér, syster till influencern och entreprenören Janni Delér och gift med tidigare alpina skidåkaren Jens Byggmark, är poddare, vloggare och influencer med nära 130.000 följare på Instagram. 

Tidigare i år kunde Breakit avslöja att hon tillsammans med systern och maken startar startar parfymbolaget Seduire (som är franska och betyder att förföra). Enligt verksamhetsbeskrivningen ska bolaget syssla med att sälja parfymer och andra doftartiklar och bolaget grundar sig "ur en kärlek till doft".

”Vår nya startup är egentligen resultatet av en dröm och en massa passion från systrarna Michaela och Janni Delér. De har länge tänkt på en idé som de känner fyller ett tomt utrymme på marknaden, samtidigt som de båda är tokiga i allt som har med dofter att göra", skrev Jens Byggmark i en kommentar till Breakit.

Men hur gick det då i fjol för Michaela Delér AB, bolaget som håller i Michaela Byggmark Delérs influencerverksamhet? Nedåt, enligt det färska bokslutet.

Omsättningen för 2023 landade på 1,2 miljoner kronor – mer än en halvering jämfört med året innan då hon omsatte 3,5 miljoner. Även rörelseresultatet dippar – från en vinst på 1,2 miljoner 2022 till en förlust på 89.000 kronor 2023. Någon förklaring till varför ges inte i bokslutet.

I bokslutet framgår att styrelsen föreslår en utdelning på 130.000 kronor.

Bolaget har 1,5 anställda (baserat på av bolaget betalda närvarotimmar) och personalkostnaderna för 2023 landade på 969.821 kronor.

LÄS MER: Slalomstjärna och influencers bakom ny parfym-startup

Läs mer