Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Northvolts mångårige finanschef lämnar sin tjänst

Artikel bild
Alexander Hartman, lämnar rollen som finanschef på Northvolt. Foto: Press/TT

Alexander Hartman, som varit finanschef på Northvolt sedan 2016, får en ny roll som transformationschef.

Matilda Andersson

Matilda Andersson

matilda@breakit.se

Nyhetschef

Northvolt väljer att byta finanschef efter ett förlusttungt 2023 och en stormig start på 2024. Alexander Hartman, som varit finanschef på bolaget sedan 2016, får istället en roll som transformationschef. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Han ersätts av Pia Aaltonen-Forsell som nu kliver in som finanschef på Northvolt. Hon kommer senast från en liknande roll på finländska stålkoncernen Outokumpu.

Förändringen träder i kraft i början av augusti.

“Alexander har redan spelat en avgörande roll i Northvolts framgångar och lagt grunden för det som nu är det snabbast växande batteribolaget i västvärlden, bland annat genom att leda ett exceptionellt team som ansvarar för Northvolts samtliga kapitalanskaffningar och finansieringar hittills. Hans vision och djupa finansiella förståelse har varit avgörande för vår framgång hittills, och med tanke på hans breda kompetens är han bäst positionerad för att ta Northvolt genom nästa omvandlingsfas”, säger vd Peter Carlsson i ett pressmeddelande.

Bolaget har även rekryterat Matthias Arleth till en roll som ansvarig för battericellsutveckling och -produktion. Han har tidigare erfarenhet från bilindustrin och kommer senast  från amerikansk-schweiziska TE Connectivity.

LÄS MER: Skenande miljardförluster för Northvolt – då ska det vända

Läs mer