Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Grundarna köper Gofrendly ur konkursen – hyllar medlemmarna: "Otroligt engagemang"

Artikel bild
Claudia Gård och Ulrika Lilja.

Gofrendly gick i konkurs men räddas nu av grundarna Claudia Gård och Ulrika Lilja som köper tillbaka bolaget ur konkursboet.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Kompisappen Gofrendly försattes i konkurs i juli i år. Därmed var resan slut för grundarna och investerarna som hade investerat 45 miljoner kronor sedan starten 2016.

Men grundarna Claudia Gård och Ulrika Lilja var uppenbarligen inte redo att ge upp vid konkursen. 

För affärstidningen Di rapporterar idag att de två grundarna tillsammans har köpt tillbaka bolaget från konkursboet.

”När vi gick ut med konkursen blev våra medlemmar oroliga, de undrade över plattformens framtid och visade ett otroligt engagemang. Kärleken från dem ledde till att vi grundare ville delta i budgivningen för att kunna driva det på samma sätt som våra medlemmar känner igen och förlitar sig på”, berättar Claudia Gård för tidningen.

Hon berättar också att de hamnat i en situation där de inte kunde hitta en lösning bland bolagets ägare som kunde ta bolaget vidare.

”Vi kunde inte hitta konsensus, det fanns ingen investeringsplan som fungerade och då blev konkursen ett faktum fast att bolaget i sig gick så himla bra”. 

Nu letar Glaudia Gård och Ulrika Lilja efter investerare som vill vara med på den nya resan.

Vid det senast tillgängliga bokslutet 2022 omsatte Gofrendly 1,6 miljoner kronor med en nettoförlust på 14,1 miljoner kronor.

Läs mer