Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Bodil Ericsson Torp ny vd för Storytel

Artikel bild
Bodil Eriksson Torp. Foto: Press

Nu är det klart vem som tar över ljudboksjätten.

Matilda Andersson

Matilda Andersson

matilda@breakit.se

Nyhetschef

Medieveteranen Bodil Ericsson Torp tar över vd-rollen på Storytel.

“Jag är otroligt glad och ödmjuk över att få ta mig an ett drömuppdrag som vd för Storytel som innehåller de komponenter som jag brinner för; berättelser, teknik, affär och ledarskap. Efter att ha följt bolagets imponerande utveckling genom åren ser jag fram emot att skapa värde för både ägare och kunder tillsammans med hela Storytel-teamet,” säger Bodil Ericsson Torp, i en kommentar.

Styrelsens ordförande Hélène Barnekow är glad över förvärvet.

“Hon har en omfattande och dokumenterad erfarenhet av ledarskap från mediebranschen, där hon framgångsrikt har lett betydande bolags- och digitaliseringstransformationer", säger hon och fortsätter:

"Jag vill även tacka Johannes Larcher för hans starka bidrag till Storytel Groups imponerande transformation under de senaste åren".

Storytels nuvarande vd Johannes Larcher kommer att fortsätta leda bolaget fram till och med 30 september.

Missnöjd

Det var i slutet av april som beskedet kom att vd Johannes Larcher lämnar posten efter två år

“Johannes Larcher har lett en mycket framgångsrik transformation av bolaget och lämnar Storytel i en mycket stark position och väl rustat för framtiden. Vi vill tacka Johannes Larcher för hans viktiga bidrag till Storytel och önskar honom allt gott framöver”, kommenterade dåvarande Hans-Holger Albrecht avhoppet.

Enligt uppgifter till Breakit ska avhoppet inte direkt ha kommit som en chock.

“Han gillar ju inte Sverige och frågan är ju vad han egentligen tycker om personalen på Storytel”, berättade en person med god insyn i verksamheten.

Johannes Larcher tillträdde som vd för Storytel den 1 oktober 2022, då han tog över efter Ingrid Bojner som i sin tur tog över som tillförordnad vd efter att grundaren Jonas Tellander lämnat efter 17 år på posten.

LÄS MER: Okända maktkampen i Storytel – grundaren på väg att ta över igen

Lämnar investeringsbolaget

Bodil Ericsson Torp kommer att kliva på sitt nya uppdrag som vd för Storytel den 1 oktober 2024. Hon är en veteran inom mediebranschen och har över 20 års erfarenhet från chefsroller på olika mediebolag. Bland annat som koncernchef på Aller i åtta år och innan dess från flera chefspositioner inom Bonnier.

Hon kommer senast från Nyheter24-grundarnas holdingbolag VO2, där hon varit vd sedan 2021. Medgrundaren och styrelseordföranden Douglas Roos kommenterar avhoppet i ett pressmeddelande. 

"Det har varit roliga år med Bodil och jag hade givetvis hoppats och trott att det skulle bli fler. Jag kommer sakna Bodil både professionellt och privat", säger han och fortsätter:

"Men inget dåligt som inte för något gott med sig. En av mediebranschens stora namn och även medgrundare av VO2 och styrelseledamot, Patrik Sandberg, har tackat ja till att tillträda som tf vd och det gör mig oerhört glad”.

Patrik Sandberg är taggad på uppdraget.

"Jag är väldigt glad, hedrad och extremt taggad över att ta mig an rollen som tf vd för VO2. Det ska bli ruskigt kul att få jobba med teamet, fortsätta syresätta våra bolag och utveckla och driva VO2-koncernen framåt", säger Patrik Sandberg i ett pressmeddelande.

Läs mer