Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Svenska Brick Technology köper danska Volt

Artikel bild

Letar fler förvärv för att snabba på tillväxten och konsolidera marknaden.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Svenska Brick var en av flera svenska aktörer som lanserades omkring 2020 med affärsidén att hyra ut så kallade powerbanks, alltså batterier som kunde användas för att ladda exempelvis en mobiltelefon. Batterierna kunde plockas upp vid en station och lämnas vid en annan för en avgift, eller så kunde användaren välja att köpa hela batteriet. 

Nu meddelar Brick att de har köpt den danska branschkollegan Volt, som varit aktiva inom mobilladdning på event och festivaler sedan 2011. Själva beskriver Brick affären som ett steg mot en mer konsoliderad marknad. Totalt värderas Volt till 28,9 miljoner kronor i affären.

"Inom den närmaste framtiden kommer vi att fokusera på att tillvarata de synergier som vi redan idag identifierat med Volt samt introducera deras affärsmodell globalt. Samtidigt söker vi också efter nästa kompletterande förvärv som kan accelerera vår starka organiska tillväxt ytterligare", säger Bricks grundare och vd Emil Esselin om affären.

Brick arbetar också enligt en franchisemodell där bolagets nätverk av hyrbara batterier idag ska finnas representerat i närmare 40 länder. 

Under 2022 omsatte Brick 7,5 miljoner kronor med ett minusresultat på 2,5 miljoner kronor.

Efter affären ska bolagen tillsammans omsätta mellan 40 och 45 miljoner kronor med ett ebidta-resultat (före skatt, ned- och avskrivningar) på 6-7 miljoner kronor berättar Emil Esselin.

Läs mer