Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Efter år av kris – Tom Hope i konkurs

Artikel bild
De forna glansdagarna är över. Foto: Press/Montage

Den tidigare e-handelssuccén går i graven.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Armbandsbolaget Tom Hope fick stor uppmärksamhet för sina succéår under 2016 och 2017. E-handlaren bakom de virala ankarförsedda armbanden närmade sig då en omsättning på 100 miljoner kronor och visade fin vinst. 

Men redan 2018 krympte försäljningen kraftigt och svarta siffror byttes mot stor förlust. 

Den utvecklingen fick bolaget sedan aldrig ordning på och i maj 2020 gick Tom Hope in i en rekonstruktion för att försöka rädda företaget. Senare under året klev också entreprenören Noel Abdayem in som delägare för att rädda Tom Hope.

Sedan dess har det varit ganska tyst. Breakit rapporterade sommaren 2022 om fortsatt fallande försäljning. Då framgick det att bolaget bakom Tom Hope bytt namn till Srevht AB och att en ny vd skulle kliva in med uppdrag att kostnadsbespara, men vem den nya vd:n var avslöjades aldrig.

Nu visar handlingar från Bolagsverket, som Breakit har tagit del av, att Tom Hope har försatts i konkurs av tingsrätten i Södertörn. Till konkursförvaltare utses Ulf Andersen på Lindskog Malmström Advokatbyrå.

“Srevht AB är på obestånd. I egenskap av företrädare får undertecknad på den angivna grunden ansöka om att bolaget försätts i konkurs.”

Enligt databasen Eivora bytte bolaget ägare i mars 2023 då ägarbolaget NCPA Capital sålde samtliga aktier till en Simon Glimtoft. Breakit har sökt den nya ägaren samt konkursförvaltaren som ännu inte har hunnit bli tilldelad konkursen.

Tom Hope grundades 2013 av Tomaj Sangchi.

Läs mer