Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Dipp i omsättning och resultat – så går det för "nyttiga" godiset Wellibites

Artikel bild
Sara Serray, grundare Wellibites. Foto: Daniel Ivarsson

Trögare år för sockerfria godiset – både omsättningen och resultatet faller.

“Under tiden oktober 2022 till maj 2023 har hanteringen av försäljningen varit outsourcad, där till kan härledas en nedgång i omsättningen”, skriver Wellibites i det färska bokslutet.

Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod det felaktigt att Wellibites tagit in 2 miljoner till en värdering av 12,5 miljoner kronor. Det baserades på inaktuella uppgifter från 2020.

Allt började 2017, hemma i mammas kök i Mölndal. Sara Serray satte upp ett labb, läste in sig på en massa forskning och lät systerdottern testa – och så en dag satt det: en perfekt batch med sockerfritt och vitaminberikat godis. Därefter gick det undan, Sara Serray sa upp sig, sålde sin lägenhet och satsade allt på att bygga upp det egna bolaget och framgångssagan Wellibites. 

Men resan har varit tuff. I en öppenhjärtig intervju med Breakit har Sara Serray tidigare berättat om hur framgången kantats av livskriser, delägarbråk – och en ständig känsla av ensamhet. “Jag kräktes varje morgon innan jag gick till kontoret”.

Men efter de tuffa åren vände det – och våren 2021 köpte foodtechkoncernen Humble Group 100 procent av Wellibites, med Sara Serray kvar som vd.

Sara Serray, grundare Wellibites. Foto: Daniel Ivarsson

Nu har Wellibites precis stängt 2023 och Breakit kan avslöja hur det går för godisbolaget. Omsättningen minskar – från 30 miljoner kronor till 20 miljoner. Även rörelseresultatet sjunker, från 6,3 miljoner kronor 2022 till 2,6 miljoner 2023.

Nedgången i omsättning hänvisas bland annat till att försäljningen varit outsourcad under delar av räkenskapsåret.

“Under tiden oktober 2022 till maj 2023 har hanteringen av försäljningen varit outsourcad, där till kan härledas en nedgång i omsättningen”, skriver man i bokslutet.

Styrelsen i Wellibites består av Humbles vd Simon Petrén som är ordförande, ledamot Johan Lennartsson, ledamot Noel Abdayem och ledamot och vd Sara Serray.

LYSSNA: Wellibites-grundaren om bolagsbyggandet: “Topparna är fantastiska, men dalarna är extrema”

Läs mer