Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Tesla ändrade sig – efter skilsmässa och för liten parkeringsplats

Artikel bild
Cybertrucken för stor för en del. Foto: TT

Cybertruck-ägare fick Elon Musks elbilsjätte att ändra sig efter vädjan.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Tesla har varit en sällan skådad succésaga som rattats till ett enormt bolag av ingen mindre än Elon Musk. Även om man skulle kalla alla deras modeller för prestigemodeller så sticker ingen ut mer än deras Cybertruck. 

Det över 3 ton tunga och 5,7 meter långa fordonet i rostfritt stål får säkert en del att vända sig efter den på gatan med sitt Mad Max-liknande utseende.

Det tycker iallafall Blaine Raddon, från Salt Lake City. Han var en av de första som tog chansen att reservera ett exemplar av trucken, som kostar över 100.000 dollar, motsvarande drygt en miljon kronor. Han fick den levererad, men sen började livet hända för Blaine. 

En skilsmässa gjorde att han tvingades sälja sitt hus och istället flytta in i en lägenhet. Istället för en stor uppfart hade han nu en liten parkeringsplats i ett garage. Praktiskt taget omöjligt att parkera Cybertrucken.

Bara sälja bilen såklart. 

Nja, så enkelt var det inte. När man köper en Cybertruck får man nämligen inte sälja den på ett år. Om man ändå gör får man böta 50.000 dollar, över en halv miljon kronor och blir bannlyst från Teslaprodukter på livstid.

Det ville naturligtvis inte Blaine Raddon, som ser sig som en trogen Tesla-supporter, utan han försökte istället ta kontakt med Tesla och Elon Musk via X, som den senare ju äger. Hans inlägg, som numera är raderat, blev viralt och plockades upp av flera tidningar. 

Plötsligt hände det.

“Jag fick ett samtal från huvudkontoret”, berättar han för Fortune. 

“Hon sa: ‘Vi har ändrat de villkoren, du kan sälja din bil'". 

Hans prekära situation hade alltså gjort att jättebolaget ändrade sin policy. Strax efteråt sålde han sin Cybertruck, med vinst, och nu är det fritt fram för alla att sälja sina bilar.

Vad det blev för ny bil?

Självklart en Tesla, men lite mindre.

 

Läs mer