Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Bubbleroom rusar våldsamt på börsen efter rapporten

Artikel bild
Magnus Månsson är vd på Bubbleroom.

E-handelsbolaget Bubbleroom stiger mycket kraftigt på Stockholmsbörsen efter en stark rapport.

Olle Aronsson

Olle Aronsson

olle@breakit.se

Medgrundare

Vid 10-tiden på tisdagen hade kursen stigit hela 71 procent sedan börsens öppnande, men den föll sedan tillbaka till cirka 30 procent upp för dagen.

Omsättningen i Bubbleroom steg 6,6 procent till 134,8 miljoner kronor under andra kvartalet.

Vinsten på sista raden – som var i princip noll under motsvarande period i fjol – steg till 3,7 miljoner. Bubbleroom är alltså både lönsamt och växande, vilket inte kan sägas om alla e-handlare.

"I kvartalet ser vi en stark omsättningstillväxt drivet av de löpande förbättringar vi har genomfört under året, och under juni månad lanserades även vår kundklubb vilken vi förväntar oss vara en stark drivkraft framåt. Arbetet med att bygga en robust operationell plattform fortsatte under kvartalet genom att omlokalisera stora delar av vårt returflöde till våra lokaler i Viared samt genom lanseringen av en digital returprocess", skriver Bubblerooms vd Magnus Månsson i en kommentar.

Värt att notera apropå den snabba kursuppgången är att handeln med Bubblerooms aktie är liten. Bolagets börsvärde är under 100 miljoner kronor (vilket är väldigt lite för ett börsbolag) och antalet ägare på nätbanken Avanza är cirka 350 stycken.

Bubbleroom har de senaste åren haft det turbulent och plågats av förluster. Sedan börsintroduktionen är aktien – trots dagens uppgång – ner hela 84 procent. 

MISSA INTE! Den 19 september är Breakits event E-com Day tillbaka! Hur agerar branschens ledare inför e-handelns stora comeback? På E-com Day samlas ledande entreprenörer, ledare och investerare från den nordiska e-handelsmarknaden för att djupdyka i strategier och fokusområden för 2024. Läs mer och säkra din plats här.

Läs mer