Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Komikern och podd-profilen Johanna Nordström öppnar upp i egna sommarpratet: “Bekräftelse via skratten”

Artikel bild
Johanna Nordström, komiker och poddare. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Profilen Johanna Nordström gör debut i Sommar i P1 och berättar om livet som tagit henne från barndomen i Västerås till att slå igenom som komiker och att idag driva Sveriges största kommersiella podcast.

”Där och då, 6 år gammal, 10 år gammal, 17 år, idag, var och är det viktigaste i mitt liv att få andra att skratta. Och när jag säger alla, så menar jag alla. Inte för att jag vill sprida glädje, utan för mig själv”, säger hon i avsnittet.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Johanna Nordström har fått mängder av människor att skratta. Det är inte så konstigt, med tanke på att hon är komiker. Tillsammans med Edwin Törnblom har även en av Sveriges största kommersiella poddar, “Ursäkta”, som har över 200.000 lyssnar per vecka. Dessutom har hon suttit i Talang-juryn, varit med i Melodifestivalen och i TV4-succén Solsidan. 

Nu dyker hon upp igen, den här gången som sommarpratare i Sveriges Radios P1. I avsnittet talar hon till någon hon saknar, men aldrig har träffat.

Hon berättar om utväxten och familjen, skolgången och hur hon snabbt tappade kontrollen av vem hon var redan i första klass. Hon såg inte ut som de andra barnen, för hon var alltid större, något hon då tänkte inte skulle påverka henne. Inte förrän folk började kommentera det.

“Jag tänkte att om jag var den roliga clownen så skulle folk skratta med mig, och inte åt mig. Ibland funkade det, ibland inte. Men jag grät aldrig. Jag var tyst, eller så skrattade jag. Kanske högst av alla.” 

”Där och då, 6 år gammal, 10 år gammal, 17 år, idag, var och är det viktigaste i mitt liv att få andra att skratta. Och när jag säger alla, så menar jag alla. Inte för att jag vill sprida glädje, utan för mig själv. Egoistiskt va? Det är så jag får bekräftelse, via skratten.”

Hon tar lyssnaren genom sitt hittills 28-åriga liv, och beskriver händelserna som har lett till där hon är idag, från flera år på mediehus till att börja med stand-up. 

“Jag kommer aldrig att glömma premiären i Uppsala. Peppen, stödet och jublet från publiken var något av det sjukaste jag har varit med om.”

Så vem är det hon pratar till i sommarpratet, som hon saknar så? Hennes storebror, som hon i slutet av avsnittet kallar för “himlens vackraste ängel.”

Nog om sommarpratet, för nu bör vi nämna hur det går för Johanna Nordström egna bolag Jonielo. En titt i det senaste bokslutet visar att antalet uppdrag minskat och att omsättningen har fallit från 12,3 miljoner kronor under 2022 till 7,7 miljoner kronor under fjolåret. Även resultatet har minskat från 9,2 miljoner kronor under 2022 till 2 miljoner kronor förra året.

Hon unnar sig samtidigt en utdelning på 1 miljon kronor. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer