Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Förlusten rusar för PS of Sweden: “Vi har haft ett tufft år”

Per Eriksson, vd för PS of Sweden. Foto: Istockphotos.com / Netent

Närmar sig 50 miljoner i förlust.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Förra året sålde e-handelsprofilen Karin Bjärle sitt PS of Sweden till Eequity. När hon sålde bolaget hade det precis tågat över 100 miljoner i omsättning men gjorde för första gången förlust. 

När nu det första bokslutet utan grundaren landat hos Bolagsverket visar det sig att bolagets omsättning krymper men förlusten rusar.

Under räkenskapsåret som slutade i mars i år omsatte bolaget 95 miljoner och gjorde en förlust på 44 miljoner. Bolagets vd Per Eriksson (som tidigare har haft samma roll på Netent) skriver i ett mejl till Breakit att det finns flera orsaker till att förlusten ökat. Dels har bolaget haft kostnader kopplade till ett för stort lager som de har varit tvungna att skriva ner och sälja av i en tuff marknad. PS of Sweden har också gjort omstruktureringar för att möta bolagets långsiktiga strategiska mål gällande tillväxt och lönsamhet.

“Vi har också historiskt haft för höga kostnader i förhållande till vår omsättning men har nu en betydligt bättre anpassad kostnadskostym och är lönsamma”, skriver Per Eriksson och tillägger att de vuxit tvåsiffrigt under räkenskapsårets första sex månader. 

PS of Sweden har gått med vinst fram till att Eequity tog över som storägare och grundaren sålde. Varför har det blivit så?

 “Vi har haft ett tufft år med en trög marknad och för stora varulager som vi tagit oss an under det gångna året men anser oss nu ha fått god kontroll på verksamheten vilket också syns i siffrorna under det första halvåret i år.”

Kommer ägarna vara tvungna att skjuta in nya pengar eller klarar ni er på den kassan ni har?

“Bedömningen är att vi kommer att klara oss på den kassa vi har. Samtidigt utvärderar vi löpande olika intressanta expansionsmöjligheter framåt, såsom förvärv eller produkt-/marknadsexpansioner och i det sammanhanget kan vi komma att ta in expansionskapital.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer