Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Flyttade till Sverige efter skilsmässan – och nu plockar Janni Delér och Jon Olsson hem C’est Normal

Jon Olsson och Janni Delér. Foto: Press / Skärmklipp

Så ser ägandet ut i Janni Delér och Jon Olssons satsning C’est Normal.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Entreprenörerna och influencerna Janni Delér och Jon Olsson är inte längre ett par, men de båda äger fortfarande modebolaget C’est Normal tillsammans. Nu avslöjar handlingar från bolagsverket att det tidigare influencerparet har flyttat hem sin verksamhet till Sverige – tidigare i år flyttade de båda profilerna själva hem till Sverige från Cypern.

Det har tidigare funnits ett svenskt C’est Normal-bolag som likviderades under 2022 och då fanns det ingen verksamhet i bolaget.

Den här gången har Janni Delér och Jon Olsson däremot bestämt sig för att ta hem verksamheten. Det bekräftar bolagets vd Warner Nickerson, som själv flyttade till Sverige under förra året.

“Vi har alltid velat vara i linje med våra huvudgrundare. Tidigare var vi ett Cypernföretag och när Jon och Janni flyttade tillbaka till Sverige i våras, var vi glada att kunna flytta verksamheten till Sverige”, skriver han i ett mejl.

Dokument från oktober i år visar också hur ägarbilden i bolaget ser ut. Enligt det kontrollerar Janni Delér 29 procent av bolaget, medan Jon Olsson sitter på 33,5 procent av aktierna. Janni Delérs pappa Rickard Delér, även han influencer och entreprenör, äger 5,5 procent genom sitt bolag Reléd och vd:n Warner Nickerson har 10 procent via bolaget Sent It Enterprises. Den sista delägaren är Fashion Tech Group som grundats av Björn Påhlman Spenger och ​​Christian Gossens

När C’est Normal nu har landat i Sverige kommer bolaget att satsa på nya marknadssegment.

“Vi planerar definitivt inte att flytta igen!”, säger Warner Nickerson och fortsätter.

“Vi är glada över att gå in i nya marknadssegment och fortsätta att förnya vårt redan relativt breda produktsortiment.”

Planerar ni att bredda ägarlistan med ytterligare investerare?

“Inte för tillfället.”

C’est Normals etablering i Sverige kommer göra det enklare för utomstående att följa hur det går för bolaget via årsredovisningar och andra offentliga dokument. För tillfället är det däremot locket på som svar på hur försäljningen går

“Vi föredrar att inte dela några siffror just nu”, säger Warner Nickerson.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer