Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Från Trollhättan till miljardsuccé – bröderna Hellbergs Ridestore växer: ”Hur coolt?”

Linus Hellberg och Emil Hellberg, Ridestore. Foto: Press

För 17 år sedan satte de fröet i Trollhättan. Nu har Emil och Linus Hellbergs bolag passerat den magiska milstolpen på riktigt (med god lönsamhet) – samtidigt som bolaget klivit ut på över ett dussin nya marknader.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Bröderna Emil och Linus Hellberg har byggt upp ett streetwear- och outdoor-imperium med bas i Göteborg. Deras e-handel Ridestore startade sin resa 2006 i Trollhättan och under årens gång har omsättningen vuxit och vuxit – med lönsamhet dessutom.

Förra gången Ridestore blottade siffrorna, för det brutna räkenskapsåret som avslutades under våren 2022, så omsatte bolaget strax under en miljard kronor. Det fattades bara 25 miljoner kronor från att krossa den magiska miljardvallen. 

När Breakit kikar i den färska årsredovisningen för det senaste räkenskapsåret så kan vi se att Ridestore passerade milstolpen med råge. Bröderna Hellbergs bolag omsatte närmare 1,2 miljarder i det senaste bokslutet.Rörelseresultatet i den senaste årsredovisningen landade på 347 miljoner kronor, något över de 336 miljoner som bolaget gjorde i rörelsevinst förra gången.

”Det här året har varit riktigt häftigt trots en något tuffare situation för konsumenterna”, skriver Ridestore i sitt bokslut. Tack vare att bolaget säljer mycket i euro så har bolaget som många andra e-handlare inte dragits ner av kronfallet. Den internationella expansionen har också breddats med 15 nya marknader enligt bolaget som följer upp med den retoriska frågan ”hur coolt är inte det?” och lite senare uppmaningen ”håll i hatten och följ med oss på den här resan!”.

Storebrodern Emil Hellberg är vd för Ridestore. Båda grundarna är också ägare av bolaget som enligt Bolagsverket inte tagit in något kapital sedan starten 2007. 

För ett par år sedan unnade sig Ridestore en vinstutdelning på 99 miljoner kronor till ägarna. Av det senaste bokslutet går det att läsa att bolaget inte gör någon utdelning i år. 

Ridestore äger varumärken som Dope, Newsoul och Montec.

Missa inte Breakit Scaleup Day i Göteborg – kolla in programmet och fixa dina biljetter här.

Läs mer