Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Krasch för e-handlaren Chiquelle – går i konkurs (efter larm om skulder och missförhållanden)

Pouya Boland. Foto: Arkiv/Faksimil Instagram

Det har gått snabbt utför för modemärket Chiquelle. Personalen har larmat om missförhållanden hos e-handlaren. Skulderna har vuxit sig stora.

Nu visar handlingar från tingsrätten att Chiquelle kastar in handduken.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Modevarumärket Chiquelle har på egen begäran ansökt om konkurs. Det visar nya handlingar från Stockholms tingsrätt.

Chiquelle byggde under ett antal år en snabbväxande e-handel. Förra året skrev vi om hur bolaget närmade sig 100 miljoner i omsättning – utan att ha tagit in något riskkapital. Som grädde på moset var bolaget dessutom lönsamt. 

Det var så sent som i slutet av september som det avslöjades att bolaget hade stora problem. För Aftonbladet berättade butiksanställda om missförhållanden och uteblivna löner. Personal hade själva fått lägga ut för till exempel toalettpapper till den fysiska butiken i Mall of Scandinavia. I flera veckor ska elen ha varit avstängd.

Rodamco Handel AB, som hyr ut lokalerna i Mall of Scandinavia, yrkade på att Stockholms tingsrätt skulle försätta Chiquelle i konkurs då bolaget inte betalat nära en miljon kronor i hyra.

Chiquelles vd, Pouya Boland, hävdade å andra sidan att de uteblivna lönerna beror på att företaget är i processen mot rekonstruktion.

”Vi jobbar dag och natt med detta”, svarade han Aftonbladet. 

Enligt honom har bolaget drabbats hårt av pandemin och den ryska invasionen i Ukraina.  Han avfärdade samtidigt anklagelserna om missförhållanden.

Kan inte betala av skulderna

Mikael Kubu, på Ackordcentralen, är utsedd till konkursförvaltare. 

“Min uppgift blir att försöka sälja verksamheten som helhet”, säger han till Breakit.

Chiquelle är på obestånd. Det betyder att bolaget inte har kunnat betala av sina löpande skulder. Intäkterna har inte varit tillräckligt stora för att klara av det.

Chiquelles förluster växte i fjol. Bolaget vände från vinst till -15,5 miljoner i förlust samtidigt som omsättningen låg kvar på strax över 70 miljoner kronor. 

Under sommaren och början av hösten har skulderna hopat sig för Chiquelle. Bolaget är bland annat skyldiga Postnord och Bring miljonbelopp, vilket gått vidare till Kronofogden. Utöver detta har bolaget skatteskulder på över 8 miljoner kronor.

Breakit söker Chiquelles vd Pouya Boland.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer