Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Så mycket tjänar anställda på tillväxtraketen Ida Warg Beauty

Influencern Ida Warg. Foto: Press

Ta en titt i lönekuvertet på ett av Sveriges mest kända influencermärke.


Breakit

Breakit

nyheter@breakit.se

Nyligen publicerade vi på Breakit en stor kartläggning över lönerna i tech-Sverige. Vi har totalt tittat på 342 bolag (rekordmånga!) och gått igenom dem – bolag för bolag men även bransch för bransch.

En bransch som vi lade särskilt fokus på i år är e-handlare (se hur alla 60 e-handlare ligger till här!). Bland e-handlarna märktes ett tydligt mönster. Rent krasst var de tio översta bolagen i snitt klart mer lönsamma än motsvarande tio bolag i botten på listan.

Ida Warg Beauty är ett av e-handlarna som vi uppmärksammar i år. Influencern Ida Wargs skönhetsmärke har utvecklats från brun utan sol till att bli en bred aktör i segmentet med hårvård och hudvård. Produkterna finns idag till salu på stora plattformar som Meds, Lyko och Apotea.

Ida Warg har varit en tillväxtraket och siffrorna pekade uppåt även i fjol. Vd:n Cecilia Bergman avslöjade nyligen för Breakit hur det gick under räkenskapsåret mars 2022 till mars 2023. Ida Warg Beauty ökade sina intäkter från 106,2 miljoner kronor till 136 miljoner. Samtidigt så minskade resultatet något – från 19,2 miljoner kronor till 17,2 miljoner.

“Vi ser god försäljning hos befintlig kundstock samtidigt som vi fortsätter att öppna nya dörrar både inom Skandinavien, men även övriga Europa”, skrev vd:n.

Hon pekade ut råvaru- och komponentbrist som utmaningar som tvingat bolaget att höja priset på flera färdiga produkter.

“Risken är att detta kommer fortsätta under 2024.”

Hamnar på topp 15-listan

Ida Warg Beauty kvalificerar sig till en 14:e plats på listan över de 60 e-handlare som betalar högst lön i Sverige. Snittlönen på bolaget – som i genomsnitt hade 10 anställda i fjol – ligger på strax över 46.000 kronor. Bolaget ligger precis under ett annat influencermärke, Matilda Djerf Design, och över rakhyvelsbolaget Estrid. 

Ida Warg Beauty ägs till 50,1 procent av Ida Warg Invest (Ida Warg och maken Alexander Pärleros), och Trevit AB (Letsfaceit-grundarna) som består av Paul Agardh, Adrian Agardh, Anna Agardh, Axel Agardh, Per Agardh och Siri Agardh. De representerar övriga 49,9 procent.

Den stora lönekartläggningen med hela 342 bolag finner du här. Du kan också läsa Breakits kartläggning över Sveriges största influencers här – bolagen som går bäst och sämst (kändisarna som äger, megakonkurrensen och kritiken).

Så här gjorde vi lönekartläggningen

När vi satte igång med sammanställningen utgick vi från de bolag som Breakit har skrivit om under de senaste åren och som vi sedan bevakar regelbundet. Vi tog sedan bort de bolag som har färre än tio anställda.  

I nästa steg hämtade vi personalkostnaden från resultaträkningen i den senast tillgängliga årsredovisningen, i möjligaste mån från koncernredovisningen. Från summan för personalkostnader drog vi av för sociala avgifter samt en schablon för övriga personalutgifter. I vissa fall hämtade vi lönekostnaden från årsredovisningens notverk. Därefter delade vi summan med antalet anställda i snitt under den aktuella perioden, och därefter med tolv för att få fram en månadslön. 

Då fick vi fram en schablonmässig bedömning om den genomsnittliga månadslönen på det aktuella bolaget. Ibland kan det faktiska snittet ligga något högre eller något lägre beroende på flera faktorer, men vi menar att detta är den bästa och mest enhetliga bedömning vi som utomstående betraktare kan göra.

Läs mer