Samtidigt meddelar bolaget att appen nu har 300.000 användare. Tink specificerar dock inte hur aktiva användarna är.
Bolaget ska nu stöpa om sig från en digital kassabok, som främst håller koll på utgifter och inkomster, till en fullskalig banktjänst där användarna kan föra över pengar och genomföra betalningar direkt i Tink-appen.
“I förlängningen handlar det om att vi bygger en virtuell bank, där konsumenten inte bara får bättre förståelse, tips och råd kring hela sin ekonomi, men också kan agera på det”, berättar Fredrik Hedberg, grundare och produktchef på Tink.
Största investerare i 85-miljonersrundan är storbanken SEB, tillsammans med det börsnoterade investmentbolaget Creades. Creades drivs av finansmannen Sven Hagströmer som redan tidigare har investerat i Tink som privatperson.
I rundan deltar även det danska riskkapitalbolaget Sunstone Capital samt den holländska banken ABN Amro som Tink har ett samarbete med sedan tidigare.
“Vi tycker det ska vara enkelt att göra smarta finansiella val och vill bidra med ökad transparens, vilket kommer gynna både konsumenten och de bästa bankerna. Att få med investerare med så gedigen erfarenhet och dessutom utveckla partnerskap med traditionella banker är såklart ett stort steg för ett bolag som Tink”, säger Daniel Kjellén, grundare och vd på Tink.
För storbanken SEB är investeringen i Tink den största betydande investeringen i en svensk fintech-startup sedan Izettle.
“Genom partnerskapet med Tink kommer vi att kunna utveckla ännu bättre digitala erbjudanden för våra kunder. Kombinationen av vårt helhetserbjudande och Tinks funktionalitet är ett bra exempel på hur etablerade banker och fintech-bolag kan skapa kundnytta tillsammans", säger Christoffer Malmer, chef på avdelningen för företag och privatkunder på SEB.