Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Refurbly ska hyra ut begagnade mobiler – lanserar ny tjänst

David Lundgren Fetah, grundare och vd Refurbly. Foto: Press

Att sälja restaurerade begagnade mobiltelefoner är ingenting nytt. Nu vill Refurbly ta nästa steg och erbjuda en hyrtjänst på sina begagnade mobiler.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Örebrobolaget Refurbly är en av flera aktörer som har valt att satsa sina kort på att marknaden för restaurerade begagnade mobiltelefoner kommer att växa. Bland konkurrenterna finns aktörer som Renewed, Swappie och Refurbed.

I ett nytt drag har Refurbly bestämt sig för att börja erbjuda sina mobiltelefoner till kunder genom en hyrlösning kallad Refurbly Flex. Det gör det alltså möjligt för kunder att hyra en mobiltelefon under en förutbestämd tidsperiod, där det blir billigare månadsavgift ju längre hyresperiod som skrivs. Hemsidan skvallrar om att det just nu är iphone-telefoner som erbjuder, där kunden efter tolv månader får möjligheten att göra en gratis uppgradering av mobilen.

“Genom att erbjuda kunderna högkvalitativa, rekonditionerade mobiltelefoner i kombination med en flexibel prenumeration och friheten att välja operatör, ger vi dem en prisvärd och anpassningsbar lösning som passar deras individuella behov”, säger David Lundgren Fetah, vd för Refurbly, i ett pressmeddelande.

Tjänsten lanseras i samarbete med finansieringsplattformen Lisa& som har tagit fram lösningar för att finansiera och möjliggöra så kallade Product as a service-tjänster.

“Vårt samarbete med Lisa& och lanseringen av Refurbly Flex är ett viktigt steg mot en mer hållbar och kundvänlig mobilmarknad”, säger David Lundgren Fetah. 

Refurbly omsatte 17,7 miljoner kronor under 2022 och visade samma år upp ett minusresultat på 5 miljoner kronor på rörelsenivå.

Bolaget grundades 2019 av David Lundgren Fetah.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer