Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Emma Ödqvist ska styra Freetrade i Sverige: “Jag är stolt”

Emma Ödqvist, Sverigechef Freetrade. Foto: Press

Ska få bolaget att växa i Sverige.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Den svenska småspararmarknaden domineras av de två jättarna Avanza och Nordnet. Men det saknas inte utmanare, i förra veckan skrev vi om Carnegies satsning Montrose som riktar in sig på halvrika.

Ett annat bolag som vill ta mark i Sverige är brittiska Freetrade. 

Förra sommaren rullade bolaget ut sin courtage-fria handel som gör att sparare kan köpa aktier gratis.

Nu har bolaget värvat Emma Ödqvist som Sverigechef och hon har fått i uppdrag att öka farten på bolaget i Sverige.

“Jag är stolt över möjligheten att få hoppa på Freetrade i ett tidigt skede av sin svenska resa och hjälpa till att sätta vårt lokala avtryck”, säger Emma Ödqvist i ett pressmeddelande. 

“Den innovativa affärsmodellen är enkel, men gör investeringar mer tillgängliga genom att låta småsparare sprida sina investeringar mer effektivt över en mångsidig aktieportfölj.”

Hon kommer senast från Fimento där hon varit vice vd och har tidigare grundat betallösningsplattformen Flowcup som numera är en del av Moank Fintech Group (som också äger Fimento).

Hennes bakgrund av att ha byggt fintechbolag samt långa erfarenhet av ledarskap betyder att hon har det som krävs för att växa vår disruptiva produkt från grunden”, säger Adam Dodds, vd och grundare på Freetrade. 

“Sverige är en idealisk första marknad för Freetrades internationella expansion då den domineras av två äldre mäklare, med komplexa och höga avgifter.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer