Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Uppgifter: Altor på väg att köpa ut Tommy Jacobson ur Marshall Group

Tommy Jacobson, storägare i Zound Industries.

Harald Mix riskkapitalbolag Altor vill köpa en större andel av Marshall Group. Det skriver Dagens Industri, största säljare ska enligt tidningens uppgifter vara Tommy Jacobson.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

I mars i år meddelade Zound Industries att de skulle byta namn till Marshall Group, efter en sammanslagning av den svenska ljudjätten och det klassiska varumärket. Nu har Altor blivit intresserade av att köpa en större del av bolaget. Och det är storägaren Tommy Jacobson som kan vara på väg att lämna.

Det är Dagens Industri som rapporterar att Harald Mix riskkapitalbolaget Altor är intresserade av att köpa Jacobsons andel på totalt 19 procent av Marshall Group.

Utöver Tommy Jacobsons andel så ska Altor också vara intresserade av att köpa ut mindre delägare. Totalt 30 procent ska de vilja komma upp i med sitt ägande enligt tidningen, där Carnegie och Pareto hjälper till med arbetet.

”De dammsuger marknaden på aktier. Men köparen har bara presenterats som ett 'ledande private equity-bolag i Norden' när bankerna ringt upp”, har en anonym mindre ägare uppgett för tidningen.

Budet ska enligt tidningen värdera Marshall Group till nära 4,5 miljarder kronor, vilket kan jämföras med en värdering på 3,25 miljarder kronor i samband med sammanslagningen.

Samtidigt ska andra ägare ska också ges möjligheten att matcha Altors bud. Tidsfristen ska vara satt till den 6 september och Altors bud till mindre aktieägare ska bara gälla om de kan komma upp till ett ägande om 30 procent.

Tidigare idag rapporterade Marshall Group att omsättningen i det andra kvartalet i år landade på 957 miljoner kronor, en ökning från de 723 miljoner kronor som bolaget omsatte samma kvartal förra året. 

Tommy Jacobson har sitt ägande i Marshall Group fördelat på de två bolagen Varenne och Zenith.

Varken Tommy Jacobson eller Altor har velat kommentera uppgifterna från Dagens Industri.

Breakit har sökt Tommy Jacobson för en kommentar.

Läs mer