Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Onlyfans-ägarens monsterutdelning – unnar sig miljarder

Leonid Radvinsky, ägare Onlyfans. Foto: Press/TT

Den kritiserade plattformen har vuxit kraftigt de senaste åren. Nu unnar sig grundaren en ordentlig utdelning.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Onlyfans ägare Leonid Radvinsky har unnat sig själv en utdelning på 338 miljoner dollar, motsvarande drygt 3,7 miljarder kronor. Det skriver flera medier, bland annat BBC och Bloomberg. Utdelningen kommer efter rapporter om att Fenix International, bolaget bakom plattformen, hade ett riktigt lönsamt år.

Vinsten ska ha varit över 400 miljoner dollar förra året (över 4 miljarder kronor). Siffror som bolaget nådde efter att antalet kreatörer på plattformen ökade med 47 procent till runt 3,2 miljoner och antalet användare ökade med 27 procent till 239 miljoner.

Plattformen Onlyfans är kontroversiell eftersom att den främst används av användarna för att sälja sexuellt innehåll i form av bilder och filmer.

Här i Sverige har plattformen bland annat kritiserats av polisen Simon Häggström på Prostitutionsgruppen vid Norrmalmspolisen i Stockholm. Bland annat för att det är en plats där “männen dikterar villkoren för kvinnans kropp”. Och för att unga lockas att publicera allt grövre innehåll i en normaliseringsprocess.

Onlyfans grundades 2016 av Guy och Tim Stokely och två år senare såldes den till Leonid Radvinsky vars förmögenhet beräknas uppgå till runt 2,1 miljarder dollar enligt Forbes.

Läs mer