Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

&Repeat går samman med rival – grundaren kliver ner

Mikael Berglin (Medgrundare &Repeat), Iida Miettinen (Grundare Kamupak), Ilkka Puikkonen (VD Kamupak), Tor Espen Steinvik (VD &Repeat)

Det cirkulära bolaget &Repeat har snabbt brett ut sig i restaurangbranschen. Nu slår bolaget samman sin returlösning med en förpackningsstartup i Finland – för att äga hela kretsloppet.

I samband med sammanslagningen kliver &Repeat-grundaren Tor Espen Steinvik åt sidan.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Svenska &Repeat vill att vi ska bli bättre på att återvinna i vardagen och lanserade för tre år sedan ett pant- och retursystem för engångsförpackningar på ett 30-tal restauranger. Idag har den siffran vuxit till flera hundra och &Repeat finns över hela Sverige (läs mer i vår stora foodtechkartläggning här). 

Förra året omsatte &Repeat 7,7 miljoner kronor med ett minusresultat på -18 miljoner kronor, en ökning från 3,6 miljoner respektive -12,9 miljoner året innan. 

Bolaget har sedan starten tagit in 60 miljoner kronor i riskkapital bland annat från Alliance Venture och den franska riskkapitalfonden Supercapital.

&Repeat har vuxit snabbt på kort tid och nu tar bolaget ett stort kliv till för att öka sin muskelmassa. Detta gör bolaget genom att gå samman med sin finska konkurrent Kamupak – en startup som tillverkar återanvändbara förpackningar – för att bygga det som ska bli Nordens marknadsledare inom nästa generations cirkulära förpackningar. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen. 

I sammanslagningen blir &Repeat först i Sverige med ”fullservicelösning” för återanvändbara förpackningar, heter det. Affären innebär också att man positionerar sig  inför en ny EU-förordning som träder i kraft nästa år och som kräver att restauranger tillhandahåller ett alternativ för återanvändningsbara take away-förpackningar.

"EU-medlemsländerna har en våg av nya regleringar framför sig och förpackningsbranschen står inför en gedigen transformation som precis har startat. Att gå samman med Kamupak för att skapa en stark nordisk aktör kommer att stärka oss på den svenska marknaden och samtidigt positionera bolaget väl för att bli en stark europeisk aktör", säger Tor Espen Steinvik, vd och medgrundare av &Repeat, i en kommentar.

Tor Espen Steinvik kommer bara vara vd i en övergångsperiod. Toppchef för det sammanslagna bolaget blir Kamupaks Ilkka Puikkonen. Tor Espen Steinvik kommer att med tiden träda in i en roll som rådgivare i det nya företaget. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer