Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Strömavhopp från Hedvig – nio tunga namn har lämnat på ett år

Lucas Carlsén, vd på Hedvig. Foto: Press

Stjärnvärvningar har lämnat på löpande band, rapporterar Resumé.


Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Försäkringsutmanaren Hedvig har haft det kämpigt den senaste tiden. I slutet av förra sommaren tvingades de säga upp var tionde anställd och både under hösten och i slutet av mars fyllde de på med nytt kapital. Värderingen på bolaget har sänkts successivt och i rundan i mars värderades bolaget till 670 miljoner kronor, att jämföra med 1,6 miljarder två år tidigare. Som ny storägare kom då riskkapitalbolaget Adelis in och strategin vreds om. Hedvig skulle satsa på hemmamarknaden Sverige och fasade ur sig från Danmark och Norge.

Nu rapporterar Resumé att flera stjärnvärvningar som bolaget har gjort lämnat under förra året. 

Totalt har nio personer inom kommunikation och marknadsföring lämnat bolaget det senaste året. Bland annat har Rebecca Lundin, tidigare marknadschef, Evelina Rönnung och Pernilla Swanberg lämnat bolaget.

“På företagsnivå har vi omorganiserat oss i två omgångar det senaste året för att snabbare nå lönsamhet”, säger Desirée Maurd till Resumé.

“Sen finns det såklart även personer som har valt att gå vidare av andra skäl”.

Premieintäkterna för Hedvig förra året, alltså intäkterna för alla försäkringar som sålts under året, uppgick till 148 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 70 miljoner kronor året innan. 

Förlusten svällde också rejält och landade på strax över 200 miljoner.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer