Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Revolutionrace växer och delar ut – trots motvind på marknaden

Pernilla Nyrensten och Paul Fischbein. Foto: press.

Revolutionrace klarar sig mycket bättre än många andra e-handelsbolag i rådande tider.

Det är särskilt en marknad som ligger bakom.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Revolutionrace, som grundats av Pernilla och Niclas Nyrensten, redovisar en omsättning om 362 miljoner kronor för det fjärde kvartalet, april till juni, i bolagets brutna räkenskapsår. Det motsvarar en tillväxt på 14 procent. Tillväxten räknat i lokal valuta uppgick till 5 procent.

Bruttomarginalen blev 74,5 procent och det var högre än motsvarande period 2022 då den var 72,3 procent. 

Rörelseresultatet landade på 68 miljoner kronor, ner från 73 miljoner kronor från motsvarande period föregående år. Rörelsemarginalen landade på 18,9 procent (21,9). 

"I en svår marknadssituation har vi kvartal efter kvartal visat på en god tillväxt och en bibehållen god lönsamhet och för det fjärde kvartalet redovisar vi en tillväxt om 14 procent och ett rörelseresultat om 68 MSEK. Detta har möjliggjorts inte minst genom den goda utvecklingen i DACH-regionen", skriver bolagets vd Paul Fischbein rapporten och lyfter alltså fram Tyskland, Österrike och Schweiz (som utgör DACH-regionen). 

Utdelningen föreslås bli 86 öre per aktie för det gångna räkenskapsåret. Det kan ställas mot att RVRC, som Revolutionrace heter på börsen, delade ut 77 öre per aktie för det föregående räkenskapsåret. 

I samband med rapporten berättade bolaget att de öppnar upp sin e-handelsbutik för tre nya länder. Det handlar om Japan, Sydkorea och Kanada.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer