Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Skönhetsbolaget (med supermodellen på ägarlistan) i konkurs – ny hemlig ägare tar över Swiss clinic

Sebastian Gordon och Caroline Winberg. Foto: Press/TT

Övergavs av riskkapitalbolaget men har svenska supermodellen på ägarlistan.

Men till slut gick det inte bolaget gick i konkurs.

Men verksamheten lever vidare, kan Breakit avslöja.


Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

I slutet av 2019 lämnade stora delar av styrelsen e-handlaren Swiss Clinic. Det var representanter för riskkapitalbolaget Eequity som hoppade av och bara ett par månader senare hade Eequity sålt tillbaka aktierna till bolaget.

"Ända sedan vi investerade i bolaget så har det utvecklats sämre än plan”, sa Patrik Hedelin på Eequity till Breakit i samband med att deras representanter lämnade.

“Vi har haft olika uppfattningar om hur bolaget ska drivas framåt och beslutat att vårt team inte kommer att lägga någon mer tid på bolaget".

Då hade bolaget precis tvingats lägga ner sin satsning i Brasilien och gick rejält back.

Och grundaren Sebastian Gordon verkar inte ha kunnat vända skutan. I början av juni i år försattes Swiss Clinic i konkurs.

Enligt handlingar som lämnats in till tingsrätten av konkursförvaltaren hade bolaget vid tillfället tillgångar på runt 160.000 kronor och skulder på nästan 13 miljoner.

Men verksamheten kommer att drivas vidare. Det berättar konkursförvaltaren Niklas Emthén för Breakit.

"De har sagt att de står i begrepp att göra en nylansering".

Inkråmet såldes till de nya, hemliga ägarna strax innan bolaget ansökte om konkurs. 

Swiss Clinics affärsidé handlade om att sälja behandlingar som vanligtvis görs på kliniker för hemmabruk. Det kunde till exempel handla om akne- eller antirynkbehandlingar och borttagning av celluliter.

När bolaget nu går i konkurs är det är det med grundarna Sebastian Gordon och Fredrik Kristensson som majoritetsägare. Men 35 procent av Swiss Clinic ägdes av den svenska supermodellen Caroline Winberg, som också är den som har frontat bolaget och syns överallt på deras hemsida. Även Nicoya, som är mest kända för att investera i foodtech, är en liten delägare. 

Trots att bolaget var verksamt på flera marknader runt om i världen har det varit svårt att få fart på affärerna. Som mest omsatte Swiss Clinic 38 miljoner 2017 men efter det har omsättningen sjunkit stadigt. Samtidigt har bolaget dragits med stora förluster och förra året landade omsättningen på 7,1 miljoner med en förlust på 3,7 miljoner.

Breakit har sökt både Sebastian Gordon.

Läs mer